Antena Căutare

Franta: Inghetarea preturilor carburantilor, doar o promisiune electorala. Guvernul taie "modest" din accize

Premierul francez Jean-Marc Ayrault a prezentat, miercuri, principalele prevederi ale planului promis de Guvern de mai multe saptamani, pentru combaterea revenirii preturilor carburantilor la nivelurile record atinse in martie-aprilie, inainte de alegerile prezidentiale.

Presedintele francez Francois Hollande a promis, in campania electorala din aceasta primavara, in care s-a confruntat cu Nicolas Sarkozy, inghetarea preturilor carburantilor, care bateau record dupa record in martie-aprilie, ajungand foarte aproape de 2 euro/litru. Alegerile au trecut, iar masura a fost amanata, din cauza scaderii temporare a pretului petrolului. Acum insa, cea mai ieftina benzina in Franta a ajuns la circa 1,749 euro/litru (printre cele mai mari preturi din UE, dupa tari precum Germania - 1,752 euro/litru, Grecia - 1,821 euro/litru sau Olanda - 1,867 euro/litru), iar Guvernul premierului Jean-Marc Ayrault a anuntat reducerea "modesta si temporara" a accizelor aplicate carburantilor, pentru a combate cresterea preturilor in benzinarii, o solutie costisitoare pentru stat dar mai simpla decat inghetarea preturilor.

Astfel, Ayrault a anuntat ca "accizele aplicate de stat carburantilor vor fi reduse modest si provizoriu", in asteptarea unui mecanism de reglare a preturilor produselor energetice, si a explicat ca reducerea va fi aplicata numai partii din accize care revine statului, cealalta parte revenind departamentelor si regiunilor.

Reducerea accizelor risca sa coste scump statul francez, intr-o perioada in care s-a angajat intr-un efort fara precedent de reducere a deficitului bugetar.

Bill Gates s-a apucat de construit reactoare nucleare!... Liberation demonteaza cliseele despre tigani: Nu exista romi nomazi. Majoritatea sunt sedentari...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x