Frontierele terestre greceşti, închise noaptea, cu excepţia frontierei cu Bulgaria, în urma unei creşterii puternice a contaminării cu covid-19

Guvernul grec închis - pe timpul nopţii - frontierele terestre ale ţării călătorilor şi a impus o serie de măsuri sanitare de urgenţă pe mica Insulă Poros, situatăîn apropiere de Atena, unde au fost depistate recent peste zece cazuri, relatează BFMTV.

Atena a anunţat această măsură joi, în urma unei creşteri a contaminărilor cu covid-19.

Doar frontiera cu Bulgaria nu este închisă noaptea.

O interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii vizează de asemenea baruri şi restaurante - până la 17 august -, iar târguri şi pieţe deschise au fost interzise.

Adunările de peste nouă persoane au fost interzise pe insulă, inclusiv la domiciliu, iar purtarea măştii este obligatorie peste tot.

Grecia a anunţat miercuri o ”săptămână de conştientizare”, înăsprind măsurile sanitare în urma unei creşteri puternice a contaminărilor, în contextul în care măsuri de precauţie au fost impuse deja în toată ţara în urmă cu câteva zile.

Astfel, autorităţile sanitare din ţară au impus, săptămâna trecută, obligativitatea purtării măştii în toate locurile publice închise şi au restrâns - până la 15 august - vizitele la aziluri de bătrâni şiîn alte instituţii în care se află persoane vulnerabile. Căsătoriile, botezurile şi înmormântările au fost limitate la adunări de 100 de persoane, iar târgurile au fost anulate.

Aceste decizii intervin în contextul în care Grecia se confruntă cu o creştere importantă a contaminărilor de câteva săptămâni.

Miercuri şi joi, autorităţile sanitare au înregistrat 153 de contaminări cu noul coronavirus, un bilanţ care se apropie de cel mai grav bilanţ cotidian - 156 de contaminări într-o singură zi - înregistrat la 21 aprilie.

Unii oficiali au atribuit deja această creştere recentă a contaminărilor ieşirii puternice în cluburi de noapte şi petrecerilor organizate seara.

Doar 10% dintre cazurile înregistrate recent au condus, prin urmărire, la străini, sublinia miercuri, într-o şedinţă de Guvern, premierul grec Kyriakos Mitsotakis.

De la începutul pandemiei, 5.100 de contaminări cu covid-19 au fost detectate în Grecia şi 210 morţi.

Premierul Kyriakos Mitsotakis a exclus o nouă izolare, în urma unei ieşiri din izolare treptate, în mai, şi deciziei, în iunie, de a primi turişti străini cu scopul de a salva o parte a sezonului turistic, vital în economia elenă.

Citește și
Dana Roba, schimbată total de când a renunțat la luminile reflectoarelor. S-a căsătorit și are doi copii
Dana Roba, schimbată total după ce a devenit cunoscută pentru scandalurile de la tv. Cum mai arată acum și cu ce se ocupă
Dana Roba, schimbată total după ce a devenit cunoscută pentru scandalurile de la tv. Cum mai arată acum și cu ce se ocupă
Omar Arnaout și logodnica lui, imagine romantică. Miruna este o tânără foarte frumoasă
Omar Arnaout și logodnica lui, Miruna, imaginea emoționantă de pe rețelele de socializare. Cum au apărut cei doi
Omar Arnaout și logodnica lui, Miruna, imaginea emoționantă de pe rețelele de socializare. Cum au apărut cei doi
colaj de imagini cu ionut cercel si petrica cercel
Prima declarație a lui Ionuț Cercel după ce l-a pierdut pe tatăl său, Petrică Cercel. Ce mesaj a postat
Prima declarație a lui Ionuț Cercel după ce l-a pierdut pe tatăl său, Petrică Cercel. Ce mesaj a postat
Mai multe articole

Sursa: News.ro

Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal. Cum a fost gândit parcursul jucătorului 456
Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal interpretat de actorul Lee...
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021. Taurii sunt nemulțumiți de relația actuală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021 spune că Taurii sunt nemulțumiți de ceva timp de...
Parteneri
Trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021. Când se dă ceasul cu o oră înapoi
Ca în fiecare an până acum, românii sunt obișnuiți ca primăvara și toamna să facă schimbări în program. E vorba despre schimbarea orei. Acum, în octombrie 2021, în ultimul weekend din lună ceasul trebuie dat cu o oră înapoi. Când se face trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021.
Catine.ro
Ultimele știri