Căutare Live

Frontierele terestre greceşti, închise noaptea, cu excepţia frontierei cu Bulgaria, în urma unei creşterii puternice a contaminării cu covid-19

Guvernul grec închis - pe timpul nopţii - frontierele terestre ale ţării călătorilor şi a impus o serie de măsuri sanitare de urgenţă pe mica Insulă Poros, situatăîn apropiere de Atena, unde au fost depistate recent peste zece cazuri, relatează BFMTV.

Atena a anunţat această măsură joi, în urma unei creşteri a contaminărilor cu covid-19.

Doar frontiera cu Bulgaria nu este închisă noaptea.

O interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii vizează de asemenea baruri şi restaurante - până la 17 august -, iar târguri şi pieţe deschise au fost interzise.

Adunările de peste nouă persoane au fost interzise pe insulă, inclusiv la domiciliu, iar purtarea măştii este obligatorie peste tot.

Grecia a anunţat miercuri o ”săptămână de conştientizare”, înăsprind măsurile sanitare în urma unei creşteri puternice a contaminărilor, în contextul în care măsuri de precauţie au fost impuse deja în toată ţara în urmă cu câteva zile.

Astfel, autorităţile sanitare din ţară au impus, săptămâna trecută, obligativitatea purtării măştii în toate locurile publice închise şi au restrâns - până la 15 august - vizitele la aziluri de bătrâni şiîn alte instituţii în care se află persoane vulnerabile. Căsătoriile, botezurile şi înmormântările au fost limitate la adunări de 100 de persoane, iar târgurile au fost anulate.

Aceste decizii intervin în contextul în care Grecia se confruntă cu o creştere importantă a contaminărilor de câteva săptămâni.

Miercuri şi joi, autorităţile sanitare au înregistrat 153 de contaminări cu noul coronavirus, un bilanţ care se apropie de cel mai grav bilanţ cotidian - 156 de contaminări într-o singură zi - înregistrat la 21 aprilie.

Unii oficiali au atribuit deja această creştere recentă a contaminărilor ieşirii puternice în cluburi de noapte şi petrecerilor organizate seara.

Doar 10% dintre cazurile înregistrate recent au condus, prin urmărire, la străini, sublinia miercuri, într-o şedinţă de Guvern, premierul grec Kyriakos Mitsotakis.

De la începutul pandemiei, 5.100 de contaminări cu covid-19 au fost detectate în Grecia şi 210 morţi.

Premierul Kyriakos Mitsotakis a exclus o nouă izolare, în urma unei ieşiri din izolare treptate, în mai, şi deciziei, în iunie, de a primi turişti străini cu scopul de a salva o parte a sezonului turistic, vital în economia elenă.

Citește și
colaj de imagini cu ioana tufaru la antena 1
O mai ții minte pe Ioana Tufaru, fiica Andei Călugăreanu? Are 44 de ani și o familie frumoasă. Cum arată acum
O mai ții minte pe Ioana Tufaru, fiica Andei Călugăreanu? Are 44 de ani și o familie frumoasă. Cum arată acum
colaj de imagini cu nutu si sile camataru
Ce fiică frumoasă are Nuțu Cămătaru. Oana Balint întoarce toate privirile cu atuurile sale fizice
Ce fiică frumoasă are Nuțu Cămătaru. Oana Balint întoarce toate privirile cu atuurile sale fizice
colaj macaulay culkin
Cine e și cum arată iubita lui Macaulay Culkin, actorul din filmul Singur Acasă. Ea este femeia cu care el are un băiețel
Cine e și cum arată iubita lui Macaulay Culkin, actorul din filmul Singur Acasă. Ea este femeia cu care el are un băiețel
Mai multe articole

Sursa: News.ro

Crește numărul morților în urma accidentului aviatic din India. Autoritățile au anunțat cine sunt victimele: ”Sunt cetăț... Fostul rege spaniol Juan Carlos se află la Abu Dhabi, dezvăluie cotidianul spaniol ABC...
Parteneri
Cadouri pentru Secret Santa la job. Ce să le iei colegilor pe care nu îi cunoști prea bine
Dacă există o perioadă incomodă în timpul sezonului de Crăciun, atunci cu siguranță este momentul când trebuie să cauți cadouri pentru Secret Santa. E de obicei o activitate festivă care se desfășoară la locul de muncă. Acest detaliu face misiunea cadoului și mai greoaie pentru că sunt șanse mari să fie nevoie să-i oferi cadoul unui coleg pe care nu-l cunoști foarte bine.
Catine.ro
Ultimele știri