Antena Căutare

Furtunile, ploile și inundațiile au făcut ravagii în Europa. Vremea rea se îndreaptă spre România

În Franţa, 10 regiuni se află până mâine dimineaţă sub cod roşu şi portocaliu de ploi şi vreme rea, atenţionează ministerul român de Externe. Mai multe localităţi din sudul ţării au fost lovite de inundaţii violente şi cel puţin trei oameni au murit.

Sute de locuinţe se află acum sub ape, iar serviciile de urgenţă au salvat aproape 1.000 de sinistraţi din zonele afectate. Şi traficul feroviar din zona Montpelier este dat peste cap, niciun tren nu va circula până pe 4 noiembrie.

Situaţia e gravă şi în Catalonia, unde alunecările de teren şi inundaţiile au dat traficul peste cap. În plus, 30.000 de locuinţe au rămas fără curent electric.

În Italia au făcut prăpăd furtunile. Cel puţin două persoane şi-au pierdut viaţa după ce au fost surprinse de o viitură, în regiunea Piemont.

Vremea se strică în România

"Luna octombrie de la început şi până în prezent înregistrează o abatere termică pozitivă de 2.3 grade faţă de normalul climatologic al unei luni octombrie în ţara noastră, situându-se, într-adevăr, pe locul 2, după luna octombrie a anului 1966 , cu o abatere termică pozitiva de 3.8 grade. Pe parcursul acestei săptămâni rămânem pe o vreme în general frumoasă, chiar deosebit de caldă", a explicat Florinela Georgescu, director executiv la ANM, citată de România TV.

Georgescu avertizează că acest lucru determină aducerea aerului foarte rece şi, de acum înainte, nu este exclus ca în România să avem episoade cu ninsoare.

Momentul în care un bărbat diagnosticat cu cancer în fază terminală se căsătorește cu aleasa inimii, în spital: ”Am avut... O vizită la muzeu i-a salvat viața. Cum a descoperit o femeie că are cancer în timp ce admira opere de artă ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x