Live acumAcces Direct
Prime Time 20:30Adela

Georgianul omorât la Berlin era un asasin, susţine Putin

Preşedintele rus Vladimir Putin susţine că cetăţeanul georgian asasinat în august la Berlin era el însuşi un asasin care a luat parte la fapte sângeroase pe teritoriul rus şi subliniază că cererea de extrădare a Germaniei nu a fost analizată, relatează Reuters.

Zelimhan Khangoşvili, un fost combatant separatist din Cecenia, în vârstă de 40 de ani, de naţionalitate georgiană, a fost ucis cu două gloanţe în cap, într-un parc din centrul capitalei germane, în timp ce se ducea la moschee.

Germania a expulzat săptămâna trecută doi diplomaţi ruşi, în urma refuzului autorităţilor ruse de a coopera în ancheta cu privire la acest asasinat, o decizie care reprezintă o escaladare în relaţiile dja tensionate între Berlin şi Moscova.

Vladimir Putin a denunţat această decizie a Germaniei, apreciind că este nedrept să fie expulzaţi diplomaţi ruşi doar pe baza unor concluzii preliminare.

Liderul de la Kremlin a declarat luni seara, la finalul unui summit în ”formatul Normandia” la Paris, că nu ştie ce i s-a întâmplat cetăţeanului georgian, dar a subliniat că acesta este amestecat în crima organizată.

WATCH: Volodymyr Zelenskiy met with Putin for the first time, along with Merkel and Macron, to discuss ending the years-long conflict in eastern Ukraine

— QuickTake by Bloomberg (@QuickTake)

Cancelarul german Angela Merkel a declarat în aceeaşi conferinţă de presă comună cu Putin şi preşedinţii francez Emmanuel Macron şi ucrainean Volodimir Zelenski, că autorităţile germane aşteaptă ca Moscova să furnizeze informaţii în cadrul anchetei.

Sursa : news.ro

Recomandari