Antena Căutare

Germania plateste inca 16.000 de pensii victimelor Holocaustului

Dupa o serie de negocieri dificile, Germania a fost de acord sa plateasca pensii la inca aproximativ 16 mii de victime ale Holocaustului din intreaga lume, majoritatea supravietuitori care, la acea vreme, erau copii ce mureau de foame in lagarele naziste sau se ascundeau de frica mortii, informeaza ABC News. Acordul se ridica la circa 650 de milioane de dolari, conform estimarilor fiecare victima urmand sa primeasca 320-400 de dolari.

"Acordul cu guvernul german nu are legatura cu banii. Se refera la intelegerea de catre Germania a suferintelor prin care au trecut acesti oameni", a declarat Greg Schneider, vicepresedintele "Claims Conference", organizatia non-profit care a negociat aceste compensatii ce isi are sediul la New York, in Statele Unite.

Schneider a explicat ca acordul se refera la evreii supravietuitori ai Holocaustului care au trait in ghetouri, s-au ascuns ori au fost nevoiti sa se ascunda sub identitati crestine false, in timpul razboiului.

Eligibilitatea celor care vor primi pensii va fi stabilita in functie de documentele acestora de inaintea razboiului, precum acte scolare sau de munca.

Foto: CBS News

VIDEO! Cum s-a salvat de la moarte un schior ce a fost prins intr-o avalansa... Croatia semneaza Tratatul de aderare la UE...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x