Germania reimpune pentru prima oară o izolare locală în cantonul Gütersloh, din cauza focarului de la cel mai mare abator din Europa, Tönnies; peste 1.500 de persoane contaminate, aproximativ 7.000 de persoane plasate în carantină

Germania a anunţat marţi că reimpune - pentru prima oară - o izolare locală - până la 30 iunie - în lupta împotriva noului coronavirus, în cantonul Gütersloh, unde s-au depistat 1.500 de contaminări într-un mare abator, un focar, relatează AFP.

”Reintroducem o izolare în tot cantonul Gütersloh”, cu 360.000 de locuitori, în vestul Germaniei, a declarat pentru presă preşedintele-ministru al landului Renania de Nord-Westfalia Armin Laschet.

Erneuter für den Kreis wegen des -Ausbruchs beim Schlachtbetrieb . Die Beschränkungen gelten vorerst bis zum 30. Juni. Das verkündet NRW-Innenminister heute. "Vorsicht sei besser als Nachsicht."

— phoenix (@phoenix_de)

Această izolare - prevăzută într-o primă fază până la 30 iunie, va consta în limitarea strictă a contactelor între persoane, închiderea barurilor, cinematografelor, muzeelor şi interzicerea activităţilor de diverisment în spaţii închise.

7.000 DE PERSOANE PLASATE ÎN CARANTINĂ

Restaurantele vor putea rămâne deschise, dar vor primi clienţi doar dintr-o singură gospodărie, a precizat Laschet, un pitenţial succesor al cancelarului Angela Merkel, şi candidat la preşedinţia Uniunii Creştin Democrate (CDU, conservatori) în alegerile prevăzute în decembrie.

Aceste măsuri dure, care intervin cu zece zile înainte de începutul vacanţei şcolare în această regiune foarte populată şi industrializată, vizează ”să calmeze situaţia” şi ”să crească testele” de depistare.

Germania - până acum relativ cruţată de virus, spre deosebire de partenerii săi europeni ca Franţa Italia sau Spania - este şocată după descoperirea unui important focar de contaminare în cel mai mare abator din Europa.- Tönnies.

Abatorul, situat în apropiere de Gütersloh, are 6.700 de angajaţi, mulţi provenind din Bulgaria şi România.

Autorităţile locale au anunţat luni seara că 1.553 de persoane au fost contaminate cu covid-19 în canton.

Aproximativ 7.000 de persoane au fost plasate în carantină, 21 au fost spitalizate, iar şase se află la terapie intensivă.

Sursa : news.ro

Citește și
alec baldwin sta pe un scaun si are un microfon
Prima declarație a lui Alec Baldwin după ce a împușcat accidental doi colegi. Ce spune despre tragedia de la filmări
Prima declarație a lui Alec Baldwin după ce a împușcat accidental doi colegi. Ce spune despre tragedia de la filmări
audrey-kevin-colaj
O tânără de 19 ani s-a căsătorit cu un bărbat cu 42 de ani mai în vârstă. Cum au reacționat părinții fetei
O tânără de 19 ani s-a căsătorit cu un bărbat cu 42 de ani mai în vârstă. Cum au reacționat părinții fetei
colaj de imagini cu alec baldwin si halyna hutchins
Cine a fost Halyna Hutchins, femeia ucisă accidental de Alec Baldwin pe platourile de filmare ale producției ”Rust”
Cine a fost Halyna Hutchins, femeia ucisă accidental de Alec Baldwin pe platourile de filmare ale producției ”Rust”
Mai multe articole
Parteneri
Diferența dintre un hotel și un motel. Tot ce trebuie să știi înainte să-ți faci o rezervare
Fie că îți dorești să stai la un hotel din centrul orașului sau la un resort plin de facilități, este foarte important să alegi cea mai bună opțiune pentru a avea parte de o vacanță de neuitat. Multe persoane încă nu știu diferența reală dintre un hotel și un motel.
Catine.ro
Ultimele știri