Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30X Factor

Germania reimpune pentru prima oară o izolare locală în cantonul Gütersloh, din cauza focarului de la cel mai mare abator din Europa, Tönnies; peste 1.500 de persoane contaminate, aproximativ 7.000 de persoane plasate în carantină

Germania a anunţat marţi că reimpune - pentru prima oară - o izolare locală - până la 30 iunie - în lupta împotriva noului coronavirus, în cantonul Gütersloh, unde s-au depistat 1.500 de contaminări într-un mare abator, un focar, relatează AFP.

”Reintroducem o izolare în tot cantonul Gütersloh”, cu 360.000 de locuitori, în vestul Germaniei, a declarat pentru presă preşedintele-ministru al landului Renania de Nord-Westfalia Armin Laschet.

Erneuter für den Kreis wegen des -Ausbruchs beim Schlachtbetrieb . Die Beschränkungen gelten vorerst bis zum 30. Juni. Das verkündet NRW-Innenminister heute. "Vorsicht sei besser als Nachsicht."

— phoenix (@phoenix_de)

Această izolare - prevăzută într-o primă fază până la 30 iunie, va consta în limitarea strictă a contactelor între persoane, închiderea barurilor, cinematografelor, muzeelor şi interzicerea activităţilor de diverisment în spaţii închise.

7.000 DE PERSOANE PLASATE ÎN CARANTINĂ

Restaurantele vor putea rămâne deschise, dar vor primi clienţi doar dintr-o singură gospodărie, a precizat Laschet, un pitenţial succesor al cancelarului Angela Merkel, şi candidat la preşedinţia Uniunii Creştin Democrate (CDU, conservatori) în alegerile prevăzute în decembrie.

Aceste măsuri dure, care intervin cu zece zile înainte de începutul vacanţei şcolare în această regiune foarte populată şi industrializată, vizează ”să calmeze situaţia” şi ”să crească testele” de depistare.

Germania - până acum relativ cruţată de virus, spre deosebire de partenerii săi europeni ca Franţa Italia sau Spania - este şocată după descoperirea unui important focar de contaminare în cel mai mare abator din Europa.- Tönnies.

Abatorul, situat în apropiere de Gütersloh, are 6.700 de angajaţi, mulţi provenind din Bulgaria şi România.

Autorităţile locale au anunţat luni seara că 1.553 de persoane au fost contaminate cu covid-19 în canton.

Aproximativ 7.000 de persoane au fost plasate în carantină, 21 au fost spitalizate, iar şase se află la terapie intensivă.

Sursa : news.ro

Recomandari