Antena Căutare

Google a colectat ilegal date private, pentru StreetView, in Coreea de Sud

Politia sud-coreeana detine elemente care dovedesc ca Google a colectat ilegal date private pentru programul sau controversat StreetView, care repertoriaza, cu fotografii, strazi si cladiri din mai multe tari, intre care si Coreea de Sud, a anuntat azi presa locala, citata de AFP.

Unitatea de politie specializata in lupta contra infractionalitatii cibernetice a decodat date stocate pe hard-uri utilizate de StreetView si a gasit elemente aratand ca datele au fost colectate in mod ilegal, potrivit agentiei de presa Yonhap. Politia a confirmat aceasta informatie pentru AFP, dar nu a dorit sa ofere detalii.

"Am gasit note si continutul unor e-mail-uri, dar si mesaje schimbate intre serviciile messenger prin reteaua Wi-fi", a declarat un oficial din cadrul politiei, citat de Yonhap.

Angajati ai Google, in Coreea de Sud si SUA, au declarat in cadrul anchetei ca nu stiu ce s-a colectat, a adaugat agentia sud-coreeana.

Politia a perchezitionat sediul Google din Seul, in august, si a confiscat mai multe hard-uri.

Compania americana si-a exprimat regretul "ca a colectat printr-o eroare" date personale si a anuntat ca va coopera cu politia si autoritatile sud-coreene din domeniul telecomunicatiilor.

"Obiectivul nostru final este sa stergem aceste date, conform obligatiilor noastre legale si in consultare cu autoritatile competente", a adaugat gigantul american, intr-un comunicat.

Lansat in 2007, StreetView furnizeaza vederi panoramice tridimensionale ale strazilor, permitand utilizatorilor sa se deplaseze virtual, dar acest serviciu a declansat o serie de polemici, in mai multe tari.

Din 8 decembrie este disponibil si StreetView pentru Romania, iar un serviciu similar, Norc.ro, este accesibil romanilor din ianuarie 2009.

In mai 2010, Google a dezvaluit ca masinile care parcurgeau, pentru companie, strazile din peste 30 de tari, cu scopul de a face fotografii, au colectat, printr-o eroare, date personale (in special e-mail-uri si inregistrari video), transmise prin Wifi pe strada.

Gigantul din domeniul Internetului si-a cerut scuze, in mai multe randuri, pentru aceasta colectare de date private, dar autoritatile din aproximativ zece tari au deschis anchete.

Sursa: Jurnalul National

Baconschi, pus la colt de Comisia Europeana... Olanda: Incendiu puternic la o fabrica de produse chimice...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x