Antena Căutare

Grecia, ajutata din nou de UE: Fondurile romanesti neaccesate, redirectionate spre pogramul de asistenta

Uniunea Europeana este gata sa contribuie la un nou program de asistenta financiara pentru Grecia, dupa cel aprobat acum un an. Decizia va fi confirmata, oficial, la summitul european care a inceput ieri la Bruxelles. Primul program de ajutor pentru Grecia a avut o valoare de 110 miliarde de euro, iar cel de-al doilea se va situa, cu siguranta, la acelasi nivel.



''Este un moment dificil pentru Grecia. Multe sacrificii, dar care vor da nastere unei economii viabile si stabile''



''Suntem pregatiti sa crestem rata de cofinantare pana la 85 la suta, ceea ce se poate face fara schimbari legislative, si sa transferam imediat fondurile''



Romania ar putea contribui la salvarea Greciei

''O parte din cele 33 de miliarde de euro alocate tarii noastre si care au ramas neaccesate ar putea fi redirectionate pentru salvarea Greciei'', a declarat pentru Jurnalul National Valentin Lazea, economistul-sef al Bancii Nationale a Romaniei. Pentru a beneficia de acesti bani, grecii sunt nevoiti sa prezinte in scurt timp proiecte scrise.

Declaratia economistul-sef al al BNR vine dupa ce primul-ministru al Ungariei Viktor Orban a declarat ca tarile Uniunii Europene care nu folosesc moneda euro ar putea ajuta financiar Grecia prin redirectionarea „unui anumit procentaj" din fondurile pe care le primesc de la UE fara a face, insa, plati directe in cadrul efortului financiar de sprijinire a statului elen.

„Teoretic ar trebui ca grecii sa aiba proiecte pentru a lua acei bani, dar ramane de vazut cum se va intampla", a spus Valentin Lezea.

Planul urmeaza sa fie discutat, la finalul saptamanii, la Bruxelles intr-o intalnire a liderilor europeni.

Foto: EPA/Intact Images


Nokia urmeaza sa dispara de pe piata din Statele Unite... Trei membri Hezbollah au spionat pentru CIA...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x