Antena Căutare

Harvard nu mai este cea mai buna universitate din lume

Pentru prima data in ultimii opt ani, Universitatea Harvard, cu o istorie de 375 de ani, a pierdut pozitia de lider in clasamentul mondial Times Higher Education, elaborat de publicatia britanica The Times pe baza datelor furnizate de agentia Thomson Reuters.


In plus, Harvard imparte locul secund cu alta unitate de invatamant, Universitatea Stanford. Editia de anul acesta a ratingului demonstreaza ca universitatile americane continua sa domine invatamantul superior la nivel global: in primele zece locuri figureaza sapte institutii din SUA si 75 pe ansamblul clasamentului. Imediat dupa SUA, tara cu cele mai multe prezente (32) este Marea Britanie, urmata de Olanda si Germania, fiecare cu cate 12.

Canada figureaza cu 9 universitati, Australia cu 7. In vesnica disputa dintre universitatile britanice Oxford si Cambridge, aceasta din urma a primit statut oficial de cel mai bun institut al tarii. Oxford, care acorda mai multe atentie artei si stiintelor umanitare a fost intrecut de Cambridge, renumit pentru facultatile sale de stiinte exacte. Clasamentul a fost alcatuit pe baza a 13 indici, printre care activitatea de cercetare stiintifica, raportul dintre colaboratorii straini si cei locali, dintre personalul angajat si studenti, salariul mediu, numarul mediu de articole publicate la un colaborator.

Citeste si Financiarul

Foto: chris.pirillo.com

VIDEO! Experti din SUA si Rusia vaneaza un trib de Yeti... Care este averea lui Jobs si cine o mosteneste...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x