Antena Căutare

Iarna a facut victime in mai multe tari europene. Meteorologii spun ca gerul se va mentine pana la sfarsitul saptamanii

Iarna a facut victime in mai multe tari europene. In Suedia, trei persoane si-au pierdut viata intr-o uriasa ciocnire in lant, provocata de ceata si polei. Mai aproape de noi, in Ungaria, gerul a rapit alte trei vieti. Iar in nordul Spaniei, unde ninsorile alterneaza cu ploi violente, o tabara de nomazi veniti din Romania a fost evacuata de urgenta, pentru ca era in pericol sa fie inundata

Ninsorile deosebit de abundente continua sa puna mari probleme in Spania. Alerta meteo a fost in vigoare, ieri, in 23 de provincii ale tarii. In Navarra, s-a emis chiar un avertisment de cod rosu, nivelul maxim. Dar, tot in nordul Spaniei, vremea este foarte capricioasa iar ninsoarea face loc, uneori, ploilor torentiale, la fel de periculoase.

In Tara Bascilor, un grup de romani care-si ridicasera o tabara pe malul unui rau au fost evacuati de urgenta, deoarece apele amenintau sa iasa din matca. Romanii au fost instalati, temporar, intr-o sala de sport.

Gerul si ninsoarea nu ocolesc nici Olanda. Canalele din Amsterdam au capatat un aspect de basm ce i-a incantat pe cei mai tineri locuitori ai orasului. Starea vremii nu a avut, insa, doar urmari placute: caile ferate au operat la mai putin de jumatate din capacitate iar pe sosele s-au produs blocaje enorme.

Mai la nord, in Suedia, ceata densa si poleiul s-au aflat la originea unui accident in lant in care trei persoane si-au pierdut viata. Politia estimeaza ca in coliziune au fost implicate aproape o suta de vehicule. Peste 20 de oameni au fost raniti.

Iarna a facut victime si in Ungaria: trei oameni au murit de frig in nord-estul tarii. Alte cateva persoane au fost ranite in accidente de circulatie provocate tot de starea vremii. In cel mai grav dintre acestea, un autocar s-a rasturnat dupa ce a derapat pe o sosea acoperita cu polei.

Meteorologii prevad ca gerul se va mentine pana la sfarsitul saptamanii in cea mai mare parte a Europei. O puternica furtuna ar putea aduce noi ninsori abundente in sudul continentului.

O femeie din Suedia a furat un tren si l-a condus direct intr-un bloc... Cel mai "cool" presidente: "Pepe" Mujica, parintele Uruguayului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x