Antena Căutare

Imparatul Japoniei, internat de urgenta la spitalul din Tokyo

Imparatul Japoniei a fost internat in stare grava la spital din cauza febrei si a simptomelor de bronsita, scrie The Telegraph.

In varsta de 77 de ani, imparatul Akihito a fost dus duminica seara la Spitalul Universitar din Tokyo si tratat de medici, conform Agentiei Imperiale.

Televiziunile locale au surprins imagini cu imparatul in momentul in care acesta a ajuns la spital cu masina, insotit de sotia lui, imparateasa Michiko.

Suveranul se simtea rau inca de joi, mai multe intalniri oficiale fiind anulate, inclusiv o intalnire cu Printul Joachim al Danemarcei si sotia sa, principesa Maria, dar si o intalnire la ceai cu laureati ai Ordinului Culturii.

Internarea conducatorului Japoniei vine dupa ce si nepoata sa Aiko de numai noua ani fusese tratata in spital pentru pneumonie.

Imparatul Akihito a urcat la tron in urma cu 22 de ani, dupa moartea tatalui sau, imparatul Hirohito, si este foarte respectat de cetatenii niponi, desi are un rol mai mult onorific.

Popularitatea sa a crescut semnificativ la inceputul anului, cand s-a adresat natiunii pe 11 martie, dupa dezastrul cauzat de cutremurul si tsunamiul care au lovit Japonia. Imparatul impreuna cu sotia sa au vizitat zonele din nord grav afectate de calamitati.

Akihito a mai fost operat de cancer la prostata in 2003, iar in 2008 a mai suferit de sangerari stomacale.

Pe timpul internarii sale in spital, obligatiile sale oficiale vor fi preluate de mostenitorul Tronului Crizantemelor, fiul sau printul Naruhito.

Foto: EPA/Intact Images

Australia: Un baietel de doi ani a fost atacat de un cangur... Nemultumiri in Marea Britanie: Mii de locuri de munca bine platite sunt oferite romanilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x