Antena Căutare

In Haiti, ploile aduc holera: 20 de persoane au murit deja!

O noua epidemie de holera este posibil sa apara in Haiti, in ultimele zile 20 de persoane murind in sudul tarii din cauza bolii, informeaza Associated Press (AP).

Conform AP, centrele medicale din capitala Port-au-Prince au tratat 850 de cazuri de holera in ultima saptamana, de trei ori mai multe decat de obicei.

Cresterea este atribuita inrautatirii conditiilor metereologice, ploile si inundatiile fac ca holera sa se raspandeasca mult mai repede.

Jean-Kith Dely, coordonatorul medical al "Medecins du monde” din Haiti, a declarat ca “Autoritatile locale sunt ingrijorate de evolutia situatiei”.

Totusi, numarul pacientilor tratati de holera este in contiuare scazut, fata de 4.600 de persoane pe saptamana tratate in luna mai, in timpul primului sezon ploios al anului.

In ultimul an, holera a fost responsabila pentru moartea a 6.200 de haitieni, iar alte 500.000 de cazuri au fost inregistrate in spitale si centre de tratament.

Foto: haitian-truth.org

Salvati de mesajul din sticluta: echipajul unui vas italian, eliberat din mana piratilor... "Creierul" celei mai mari retele de trafic de armament din lume, arestat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x