Antena Căutare

Incendiu într-o uzină Seveso la Rouen; locuitorii a 12 comune, îndemnaţi să rămână acasă

Locuitorii a 12 comune, inclusiv Rouen, sunt îndemnaţi să rămână acasă, din cauza unui incendiu aflat în curs într-o uzină Lubrizol - clasată Seveso de nivel înalt -, care nu s-a soldat cu victime, a anunţat prefectul din Normandie, relatează AFP.

Locuitorii a 12 comune, inclusiv Rouen, sunt îndemnaţi să rămână acasă, din cauza unui incendiu aflat în curs într-o uzină Lubrizol - clasată Seveso de nivel înalt -, care nu s-a soldat cu victime, a anunţat prefectul din Normandie, relatează AFP.

Instituţiile şcolare urmează să rămână închise, iar o ”spectaculoasă coloană de fum domină întreaga aglomeraţie”, a adăugat Pierre-André Durand, care a evocat mai întâi 11 comune, după care a fost adăugată a douăsprezecea.

Salvatorii au fost alertaţi către ora locală 2.40 (3.40, ora României), potrivit prefectului.

Această coloană de fum ”negru”, legat de prezenţa unor ”hidrocarburi”, este ”neapărat anxiogenă”, însă ”primele analize nu au scos la iveală o toxicitate acută în principalele molecule, pe care le urmărim, ceea ce este mai liniştitor”, a adăugat el într-o conferinţă de presă audio.

Ce que l'on sait de l'incendie dans une usine classée Seveso à Rouen

— BFMTV (@BFMTV)

”Nu avem vreun element care să ne permită săne gândim că există un risc legat de fum”, a declarat la RTL ministrul de Interne Christophe Castaner.

VIDÉO : les bruits impressionnants des explosions alors qu’un incendie est en cours dans l’usine Seveso Lubrizol à Rouen. Pas de victimes mais un énorme panache de fumée noire

— France Bleu Normandie (Seine-Maritime, Eure) (@fbleuhnormandie)

Un perimetru de 500 de metri pătraţi în jurul instalaţiei a fost evacuat, a continuat prefectul, fără să poată să precizeze câte persoane au fost vizate de aceastămăsură.

”Incendiul nu este controlat. Dispozitivul se consolidează, 200 de oameni şi peste 60 de vehicule sunt mobilizate. Aştept întăriri naţionale”, a precuzat, către oral locală 7.30 (8.30, ora României) un reprezentant al pompierilor.

Locuitori au auzit zgomote de explozie în noaptea de miercuri spre joi, însă era vorba despre butoaie de ulei care au explodat, potrivit prefecturii.

Planul special de intervenţie a fost declanşat.

Uzina Lubrizol produce în principal aditivi pentruulei, potrivit prefectului.

Potrivit unui corespondent aflat la faţa locului, se simţea un miros acru.

Sursa : news.ro

Cel puţin un mort şi un dispărut în estul Indoneziei, în urma unui cutremur de magnitudinea 6,5... Statele Unite au restituit Egiptului un sarcofag furat care a fost expus la Metropolitan Museum din New York...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x