Antena Căutare

Îndemnuri la destituirea unui consilier al lui Trump, Stephen Miller, acuzat de rasim şi apărarea supremaţiei albilor

Stephen Miller, unul dintre consilierii cei mai radicali ai lui Donald Trump, cunoscut drept un apărător fără complexe al unei politici hotărâte împotriva imigraţiei, însă o divulgare recentă de e-mailuri dezvăluie că apără totodată puternic supremaţia albilor, lucru care i-a determinat pe 25 de congresmeni evrei să ceară destituirea acestuia, relatează AFP.

”În calitate de membri evrei ai Congresului, vă cerem să-l demiteţi imediat pe Stephen Miller din funcţie”, i-au scris într-o scrisoare adresată în weekend lui Donald Trump aceşti aleşi, între care se află şi democratul Adam Schiff, care a supervizat ancheta în vederea destituirii preşedinteluirepublican.

”Susţinerea sa bine documentată a leitmotivelor naţionalismului alb şi violent antiimigranţi este absolut inacceptabilă”, subliniază ei.

Peste 100 de membri democraţi ai Congresului au lansat deja un apel asemănător, după publicarea în noiembrie a e-mailurilor respective de către o organizaţie care supraveghează grupările extremiste din Statele Unite, Southern Poverty Law Center.

Peste 900 de e-mailuri a trimis Miller în 2015 şi 2016, în vârstă de 34 de ani la acea vreme, redactorilor-şefi ai site-ului de ştirii de extremă dreapta Breitbart.

În aceste mesaje, a căror autenticitate nu a fost dezminşită de către consilierul lui Trump, acesta trimite link-uri către site-uri ale extremei drepte şi leagă imigraţia de violenţă.

El recomandă de asemenea să se menţioneze ”Camp des Saints”, un roman al francezului Jean Raspail popular în mediile de extremă dreapta, care scrie despre venirea masivă a unor migranţi pe Coasta de Azur şi se inspiră din teoria aşa-zisă a ”marii înlocuiri”.

”Am fost îngrozită de aceste e-mailuri şi de conţinutul lor, dar din nefericire nu am fost surprinsă”, a declarat duminică la postul de radio NPR Kim Schrier, una dintre cei 25 de congresmeni de confesiune iudaică, semnatară a scrisorii adresate lui Trump.

”Cred că niciunul dintre noi nu este mirat să vadă că o parte atât de mare a retoricii care provine de la Stephen Miller (...) este înrădăcinată în retorica antisemită şi legată de naţionalismul alb”, a spus ea.

”MÂNDRU SĂ FIU AMERICAN”

Iar faptul că Miller este el însuşi evreu nuu schimbă nimic, a insistat ea.

”Este un discurs al urii şi este inacceptabil indiferent de persoana de la care provine”, a spus ea.

Miller a fost unul dintre arhitecţii decretului prezidenţial care interzice intrarea pe teritoriul american al cetăţenilor mai multor ţări majoritar musulmane, unul dintre cele mai controversate episoade ale preşedinţiei lui Trump.

Donald Trump a fost acuzat el însuşi, în trecut, de alimentarea rasismului şi supremaţiei albilor, ceea ce neagă categoric.

Stephen Miller nu a părut destabilizat de ultima polemică. El a apreciat la Fox News că scrierile sale sunt pur şi simplu dovada patriotismului său.

”Nu e nimic problematic în e-mailurile mele (...), doar dacă faptul că sunt mândru că sunt american şi că mă bat pentru cetăţenii americani nu este o crimă”, a lansat el.

Însă opoziţia democrată nu este singura care denunţă politica apărată de Miller.

Anul trecut, Neil Comess-Daniels, rabinul unei sinagogi din California, frecventată de familia consilierului lui Trump, a criticat în mod deschis despărţirea copiilor imigranţilor de familiile lor la frontiera de sud.

”Dintr-o perspectivă evreiască, relaţia părinte-copil este sacrosantă. Perturbarea ei este crudă. Domnule Miller, politica la conceperea şi punerea în aplicare căreia aţi contribuit este crudă”, a subliniat el într-o predică citată de presa americană.

Katie McHugh, o fostă conducătoare a Breitbart - care a furnizat e-mailurile lui Miller - merge şi mai departe.

În opinia lui McHugh, care se prezintă într-un interviu acordat CNN drept o rasistă spăşită, Stephen Miller este în mod clar ”un adept al supremaţiei albilor”, pentru că ”ideologia sa este a dominaţiei şi controlului persoanelor de culoare”.

Guvernul american l-a apărat pe Miller după dezvăluirea e-mailurilor.

Un purtător de cuvânt al Casei Albe, Hogan Gidley, s-a întrebat ”de ce atâtrea persoane de stânga insită să atace membri evrei ai acestei administraţii”.

Sursa : news.ro

Cinci persoane condamnate la moarte în Arabia Saudită, găsite vinovate de asasinarea lui Jamal Khashoggi... Bilanţul morţilor în erupţia Vulcanului neozeelandez White Island creşte la 19 morţi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x