Antena Căutare

Informatii din conturile bancare a 2.000 de personalitati, pe WikiLeaks

Un fost bancher elvetian ameninta cu publicarea unor informatii financiare secrete. Acesta intentioneaza sa furnizeze reprezentantilor WikiLeaks date referitoare la conturile bancare a 2.000 de persoane publice, informeaza BBC News.

Informatia, care nu a fost inca postata pe internet, a fost stocata pe doua CD-uri si urmeaza sa ajunga in posesia reprezentantilor WikiLeaks in cadrul unei conferinte de presa care va avea loc la Londra.

Rudolf Elmer, care a mai oferit si in trecut informatii site-ului WikiLeaks, a fost concediat de banca Julius Baer in 2002. El urmeaza sa apara in fata magistratilor elvetieni pentru incalcarea regulilor institutiei bancare.

Potrivit publicatiei elvetiene Der Sonntag, Elmer a declarat ca datele nu vor fi publicate imediat pe WikiLeaks, ci vor fi supuse unui proces de analizare. Elvetianul a precizat ca datele provin de la trei institutii bancare, inclusiv de la cea la care a lucrat si includ informatii despre conturile bancare a 40 de politicieni.

Site-ul WikiLeaks, specializat in dezvaluirea de documente secrete, a publicat un set de peste 250.000 de note diplomatice. Actiunea este considerata "un atac la adresa comunitatii internationale" de catre Departamentul de Stat american.

Sursa: Antena3

Egipt: S-a stropit cu benzina si si-a dat foc in fata Parlamentului... Premierul tunisian, asteptat sa anunte noul guvern de uniune nationala...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x