Antena Căutare

Cinci morți, în urma celor mai grave inundații din istoria Spaniei! Românii care trăiesc în regiune, disperați: ”Este o situație critică! Plouă de 48 de ore!”

Sud-estul Spaniei este afectat de cele mai grave inundaţii din istorie. În Murcia, Valencia, Almeria şi Alicante parcă a lovit potopul. Cel puţin cinci oameni au murit, iar 3.500 au fost evacuaţi după ce ploile torenţiale au transformat străzile în râuri.

Sud-estul Spaniei este afectat de cele mai grave inundaţii din istorie. În Murcia, Valencia, Almeria şi Alicante parcă a lovit potopul. Cel puţin cinci oameni au murit, iar 3.500 au fost evacuaţi după ce ploile torenţiale au transformat străzile în râuri. Mai multe aeroporturi au fost închise, iar autorităţile au solicitat ajutorul armatei în operaţiunile de salvare. Românii care trăiesc în regiune vorbesc despre o situaţie critică.

Imaginile surprinse de martori sunt înspăimântătoare. O maşină este purtată de ape ca şi cum ar fi din carton. Râul care traversează acest oraş aflat în apropiere de Valencia a ieşit din matcă, iar străzile s-au scufundat sub ape.

VIDEO - Clipe de groază pentru românii din Spania! O furtună devastatoare însoţită de grindină a făcut prăpăd!

Valencia, Murcia, Alicante şi Almeria, tot litoralul din sud-estul Spanei a fost lovit de cele mai grave inundaţii din istorie. Nu a mai plouat atât de mult de peste 100 de ani. În 24 de ore, au căzut şi 440 de litri pe metrul pătrat. Cât pentru şapte luni!

Cel puţin 300 de mii de români locuiesc în români locuiesc în regiune.

”Este o situație critică. Plouă cam de vreo două zile.”, spune Laurențiu, un român stabilit în zona Murcia.

”Este o situație de urgență. A plouat foarte mult râul care trece pe aici prin oraş a ieşit din matcă. Toate străzile sunt inundate!”, spune și Adrian, român stabilit în Orihuela.

Mai mulţi oameni au murit în autoturismele luate de puhoaie, iar alte câteva zeci de persoane au fost salvate de pompieri după ce viitura i-a prins pe şosele. Acest bărbat este în viaţă printr-un miracol. Când l-au găsit salvatorii se ţinea de un semn rutier. Nu mai avea putere nici să vorbească.

Ministerul Afacerilor Externe a emis o alertă pentru românii cu planuri de călătorie în regiune.

Ciclonul Dana, format în Mediterană, va aduce ploi torenţiale şi în orele următoare. De aceea, în sud-estul Spaniei se menţine alerta de cod roşu. Situaţia este atât de gravă încât autorităţile din Murcia au cerut activarea mecanismului pentru a declara zona drept una calamitată.

Copil de opt ani, salvat de asistenta care-l îngrijea, care i-a donat o parte din ficat: ”Nu puteam să rămân indiferentă... Cel puțin șapte morți și 19 răniți, după ce un autocar s-a ciocnit cu un camion! Autoritățile se tem că numărul decedați...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x