Live acumObservator 23
Prime Time 20:30Chefi la cutite

IPOTEZĂ ANCHETATORI: Cine este Andreas Lubitz, copilotul care a ucis 150 de oameni în tragedia aeriană din Franța

Publicația franceză Paris Match a publicat prima fotografie a celui considerat responsabil de tragedia care a îndoliat Europa, după ce un avion cu 150 de oameni la bord s-a prăbușit în Franța.

telegraph.co.uk

Publicația franceză Paris Match a publicat prima fotografie a celui considerat responsabil de tragedia care a îndoliat Europa, după ce un avion cu 150 de oameni la bord s-a prăbușit în Franța.

"Copilotul este de origine germană și nu figura în dosare ca terorist", a afirmat procurorul din Marsilia, Brice Robin, în cadrul unei conferințe de presa.

Andreas Lubitz este numele copilotului aflat la manşă în momentul când avionul Germanwings s-a prăbuşit în Alpii Francezi, relatează Sky News. Acesta avea 28 de ani și fusese angajat de către fililala low-cost "Germanwings", parte a companiei Lufthansa în anul 2013.

Potrivit anchetatorilor, pilotul a ieșit din cabina de pilotaj pentru a merge la toaletă, iar în momentul în care a revenit nu i s-ar mai fi permis accesul.

Informațiile provin din înregistrările sonore recuperate de anchetatori și au fost făcute publice de o sursă apropiată anchetei, citată de AFP.

"La începutul zborului, se aude cum echipajul vorbește normal, apoi se aude zgomotul unuia din scaune care este împins înapoi, o ușă care se deschide și se închide, zgomote care arată că cineva bate în ușă și apoi nu mai este nicio conversație până în momentul prăbușirii", a menționat această sursă care a cunoaște conținutul înregistrărilor și a confirmat o informație publicată de jurnalul american New York Times.

La sfârșitul zborului, alarma care indică apropierea de sol izbucnește, a adăugat aceeași sursă, fără să fie în măsură să precizeze dacă este vorba de comandantul de zbor ori copilotul cel care a părăsit cockpitul.

O altă sursă apropiată dosarului a dezvăluit AFP că copilotul a intrat "recent în compania" germană Germawings (filială a Lufthansa), "la sfârșitul lui 2013, cu câteva sute de ore de zbor la activ".

Recomandari