Antena Căutare

Japonia: Traficul aerian si feroviar suspendat, dupa eruptia unui vulcan

Eruptia unui vulcan care a generat o coloana de fum si cenusa inalta de mii de metri a facut ca traficul aerian si feroviar sa fie suspendat vineri in sud-estul Japoniei, informeaza AFP.

Situat in sudul insulei Kyushu, vulcanul Shinmoedake a inceput sa erupa miercuri seara, constrangand 31 de locuitori din orasul vecin Takaharu sa-si petreaca noaptea de joi spre vineri intr-un centru de adapost.

Companiile aeriene nipone ANA (All Nippon Airways) si JAL (Japan Airlines) au fost nevoite sa-si anuleze zborurile cu plecare sau sosire la Miyazaki, in timp ce compania feroviara JR din Kyushu a suspendat de asemenea traficul in regiune.

Mai mult decat atat, televiziunile au prezentat imagini cu muntele, inalt de 1.421 de metri, deasupra caruia se putea vedea o coloana de fum dens, in timp ce localnicii strangeau cenusa de pe strazi cu lopetile.

Potrivit autoritatilor locale, deocamdata nu au fost semnalate pagube sau victime. Observatorul vulcanic din Kagoshima a ridicat cu o treapta, la trei din totalul de cinci, nivelul de alerta, indemnand la blocarea accesului pe munte, au afirmat oficialii.

Agentia meteorologica japoneza a precizat, intr-un comunicat, ca Shinmoedake face parte din lantul Kirishima, constituit din circa 20 de vulcani, iar o eruptie minora s-a inregistrat deja in 2008.

Sursa: Antena3

Foto: gizmodo.com.au

ANALIZA: Lumea araba, in spirala revoltei... IMAGINI SOCANTE: Tanar impuscat mortal in timpul protestelor din Egipt...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x