Antena Căutare

Jared Kushner anunță că va finaliza planul economic pentru palestinieni într-un turneu în Orientul Mijlociu

Vizita în Orientul Mijlociu va începe la sfârşitul aceste luni, iar aceştia vor reveni la Washington la începutul lui august. Obiectivul turneului este ”de a menţine interesul creat la o reuniune din Bahrain şi de a finaliza componenta economică a planului”. Oficialii vor discuta posibilitatea de stabilire a fondului de dezvoltare în Bahrain, a spus oficialul.

Principalul consilier al preşedintelui Donald Trump, Jared Kushner, va conduce o delegaţie americană într-un turneu în Orientul Mijlociu, pentru finalizarea detaliilor planului său de dezvoltare de 50 de miliarde de dolari destinat palestinienilor, Iordaniei, Egiptului şi Libanului, a declarat duminică un oficial al administraţiei, transmite Reuters.

Kushner, reprezentantul pentru Orientul Mijlociu Jason Greenblatt, Brian Hook, din partea Departamentului de Stat, şi asistentul lui Kushner, Avi Berkowitz, vor face vizite în Israel, Iordania, Arabia Saudită, Qatar şi Emiratele Arabe Unite, a spus oficialul.

Vizita va începe la sfârşitul aceste luni, iar aceştia vor reveni la Washington la începutul lui august.

Obiectivul turneului este ”de a menţine interesul creat la o reuniune din Bahrain şi de a finaliza componenta economică a planului”.

Oficialii vor discuta posibilitatea de stabilire a fondului de dezvoltare în Bahrain, a spus oficialul.

Kushner, care este ginerele lui Trump şi principalul arhitect al planului, a încercat să atragă sprijin pentru propunerile sale economice destinate teritoriilor palestiniene la summitul din Bahrain din luna iunie.

Palestinienii au respins planul de investiţii de 50 de miliarde de dolari al administraţiei Trump pentru realizarea păcii în Orientul Mijlociu, dar alianţii din Golf au spus că iniţiativa economică este promiţătoare, dacă se va ajunge la un acord politic.

Kushner şi secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin, au discutat săptămâna trecută cu preşedintele Băncii Mondiale, David Malpass, despre crearea fondului, a spus oficialul. Banca Mondială are un rol în administrarea fondului.

Delegaţia nu va discuta mult-aşteptatul plan politic al lui Trump pentru Orientul Mijlociu şi nu este clar când va fi anunţat.

Sursa : news.ro

Armata americană semnalază un incident aerian cu Venezuela... Patru cetățeni turci au fost răpiți dintr-un bar în Nigeria...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x