Antena Căutare

Jill Biden şi Kamala Harris au întors privirile la ceremonia de învestire a lui Joe Biden. Ce ținute au purtat

Joe Biden este oficial președintele SUA, iar ceremonia de învestire a fost una cu fast.Jill Biden, noua Primă Doamnă, şi Kamala Harris, noul vicepreședinte, au optat pentru ținute stilate la acest eveniment. Șiragul de perle al actualului vicepreședinte are o semnificație aparte, care ține de perioada studenției.

Kamla Harris, în violet, felicitându-l pe președintele Joe Biden, în negru Galerie
Kamala Harris este prima femeie vicepreședinte din istoria SUA | Profimedia

Jill Biden și Kamala Harris sunt acum cele mai importante femei din statul american. În cadrul ceremoniei de învestire a democratului Joe Biden, cele două doamne au purtat fuste și paltoane peste genunchi.

Ceremonia de învestire a lui Joe Biden a avut loc miercuri, iar noul președinte american a jurat că va respecta Constituța și că va fi un șef de stat pentru toți americanii, indiferent de opțiunea politică a fiecăruia.

Ce ținută a purtat Jill Biden la ceremonia de învestire a lui Joe Biden

Joe Biden a venit la ceremonie având-o la braț pe soția lui, în vârstă de 69 de ani. Prima Doamnă a purtat la eveniment un palton peste genunchi, albastru deschis, cu mănuși și mască de aceeași culoare și pantofi cu toc, nude. Jill Biden a avut o alură distinsă, demnă de titulatura pe care a primit-o odată cu învestirea soțului său.

Ce ținută a purtat Kamala Harris la ceremonia de învestire a lui Joe Biden și ce semnificație are șiragul de perle

Cea de-a doua femeie importantă în statul american este Kamala Harris, prima femeie vicepreședinte din istoria SUA. Joe Biden a amintit că în urmă cu ceva vreme femeile nu aveau drept de vot, iar acum, putem vedea o evoluție mai ales datorită faptului că SUA a ajuns să aibă o femeie într-un post atât de important.

Citeșt eși: Ținuta purtată de Melania Trump la părăsirea Casei Albe. Cum arată costumul "de doliu" ales de fosta Primă Doamnă

Kamala Harris a optat pentru o ținută mov, ca omagiu adus lui Shirley Chisholm, prima femeie afro-americană care a candidat la preşedinţie. Democrata a purat o pereche de mănuși din piele negre și pantofi negri, o broșă în piept, perle și o fustă de aceeași culoare cu paltonul.

Kamala Harris a purtat un șirag de perle cu o semnificație aparte. Actualul vicepreședinte a studiat la Universitatea istorică privată afro-americană din Washington, „Howard”, unde a fost membră a asociaţiei studenţeşti de fete Alpha Kappa Alpha. Membrele acestei asociații poartă numele de „perle”, iar acestea sunt și simbolul asociației respective, potrivit BBC. Așadar, colierul d eperle are o simbolistică deosebită pentru membrele de culoare a asociației.

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO.

Joe Biden a depus jurământul ca preşedinte al SUA

Joe Biden a depus jurământul de învestire ca preşedinte al SUA, miercuri, după ce Kamala Harris a depus şi ea jurământul pentru funcţia de vicepreşedinte al Statelor Unite.

Citește și: Detaliul inedit de pe pieptul lui Lady Gaga. Ce ținută a purtat artista la inaugurarea președintelui Joe Biden

„Este ziua Americii, este ziua democrației, este ziua speranței. Azi sărbătorim nu triumful unui candidat, ci triumful unei cauze, cauza democrației. Suntem o națiune măreață, suntem oameni buni. Am ajuns atât de departe, dar mai avem mult de mers. Avem multe de făcut, avem multe de reparat, avem multe de vindecat. Am aflat iar că democrația este prețioasă. Democrația este fragilă iar în acest moment democrația a învins. Acum, pe acest teren, unde acum câteva zile violența a încercat să afecteze chiar fundația Capitoliului, ne reunim ca o singură națiune, indivizibilă, pentru a efectua transferul pașnic, al puterii așa cum am făcut timp de mai mult de două sute de ani. Aşa ceva nu se va mai întâmpla niciodată. Niciodată! Voi fi un preşedinte pentru toţi americanii. Sunt vremuri care ne pun la încercare. Am avut de-a face cu un atac la democrație, un virus, cu creșterea inegalității, cu rasism sisemic, dar vom face față tuturor obstacolelor. Ne vom ridica la înălțimea provocărilor!”, a spus Joe Biden după ce a depus jurământul de învestire.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x