Antena Căutare

Juncker dă asigurări că Trump nu va impune noii taxe vamale importurilor de automobile europene

Preşedintele în exerciţiu al Comisiei Europene (CE) Jean-Claude Juncker se declară convins, într-un interviu, că preşedintele american Donald Trump nu va impune, în zilele următoare, noi taxe vamale importurilor de automobile europene, relatează AFP.

”Trump va critica un pic, însă nu vor exista taxe vamale (suplimentare impuse) automobilelor”, a declarat Juncker cotidianului german Süddeutsche Zeitung, într-un interviu publicat în ediţia de vineri.

”El nu o va face”, a dat asigurări preşedintele în exerciţiu al Comisiei, spunându-i jurnalistului ”vorbiţi cu un om complet informat”.

Statele Unite urmează să hotărască, până la jumătatea lui noiembrie, dacă vor creşte sau nu taxele vamale impuse automobilelor şi pieselor de schimb pentru automobile provenind din Uniunea Europeană (UE).

În mai, Donald Trump şi-a amânat cu şase luni, până la jumătatea lui noiembrie, decizia de a impunse asemenea taxe suplimentare.

Articolul continuă după reclamă

În cazul în care vor fi adoptate, aceste măsuri i-ar afecta în primul rând pe constructorii germani de automobile ca Volkswagen, BMW sau Daimler.

La 3 noiembrie, secretarul american al Comerţului Wilbur Ross a sugerat că Statele Unite ar putea să nu impună noi taxe vamale importurilor de automobile.

”Noi sperăm ca negocierile pe care le-am avut cu întreprinderi individuale pe tema proiectelor lor de investiţii să fie destul de fructuoase pentru ca să nu fie, poate, necesar să punem în aplicare” proiectul unor noi taxe, declara Ross la Bloomberg Television.

”Noi am purtat discuţii bune cu prietenii noştri europeni, japonezi şi coreeni şi acestea sunt principalele sectoare ale producţiei de automobile”, sublinia secretarul american al Comerţului.

Sursa : news.ro

Guvernul a decis. Ce se va întâmpla cu trupurile celor 39 de oameni găsiți morți în camionul groazei: „Trimitem cele mai... Justiţia franceză ar putea ancheta oficiali americani cu privire la tortura practicată la Guantanamo...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 8 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Alex Zlăvog
Hello Chef sezonul 7, 8 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Alex Zlăvog Sambata, 08.06.2024, 15:30
Campionatele Europene de înot Belgrad 2024 Vezi acum
Citește și
x