Antena Căutare

VIDEO: Jurnalist SkyNews, arestat in timp ce transmitea live din Piata Tiananmen!

Corespondentul televiziunii britanice Sky News in China a avut ocazia sa faca o transmisie in exclusivitate absoluta. In timpul unei relatari in direct din piata Tiananmen, el a fost retinut de politisti dintr-un motiv ramas, pana la capat, neclar. Dar oamenii legii nu si-au dat seama ca operatorul continua sa transmita in direct, chiar si din sectia de politie. Dupa cateva ore, atat jurnalistul cat si operatorul au fost eliberati, fara scuze sau prea multe explicatii.

Mark Stone, corespondentul Sky News la Beijing, a ales decorul pietei Tiananmen pentru a relata despre alegerea noilor conducatori ai Chinei. Ceva i-a nemultumit pe politistii din piata, iar Stone a fost retinut chiar in timp ce transmitea in direct.

Aparent, politistii nu si-au dat seama ca operatorul continua nu doar sa filmeze, ci si sa transmita imaginile in direct la Londra. Asa ca intreaga aventura a fost urmarita, nu fara ingrijorare, de telespectatori si de colegii lui Stone din studio.

Ziaristul a crezut, la inceput, ca politistii au fost deranjati de unul din cuvintele sale, cum ar fi "protest" sau "masacru". Dar un politist care vorbea engleza i-a explicat ca nu avea autorizatie sa filmeze in piata Tiananmen. Aceasta desi Stone sustine ca avea toate permisele necesare.

Dupa patru ore, cei doi jurnalisti au fost pusi in libertate. Mark Stone spune ca, in general, ziaristii straini nu au probleme in China, dar, uneori, li se mai intampla si lucruri ciudate.

foto: news.com.au

Cum a ajuns Jorge Mario Bergoglio... Suveran Pontif: "Daca nu te iau de nevasta, ma fac preot"... Au inflorit ciresii in Tokyo! Europa este inca paralizata de ger......

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x