Antena Căutare

Jurnalistul Stuart Ramsay continuă să susțină veridicitatea reportajului despre arme: "În imaginea de la hotel apare numai echipa Sky News"

Jurnalistul britanic Stuart Ramsay, autorul reportajului difuzat de Sky News privind traficanţii români de arme, a publicat pe Twitter, în cursul nopţii de miercuri spre joi, încă trei mesaje în care dă asigurări că materialul nu este regizat şi afirmă că în imaginile înregistrate de camerele de supraveghere ale hotelului unde au fost cazaţi apar numai membrii echipei de filmare, nu şi "intermediarul" din reportaj.

Jurnalistul britanic Stuart Ramsay, autorul reportajului difuzat de Sky News privind traficanţii români de arme, a publicat pe Twitter, în cursul nopţii de miercuri spre joi, încă trei mesaje în care dă asigurări că materialul nu este regizat şi afirmă că în imaginile înregistrate de camerele de supraveghere ale hotelului unde au fost cazaţi apar numai membrii echipei de filmare, nu şi "intermediarul" din reportaj.

“Pentru a clarifica – imaginea de la hotel este echipa Sky News. Nimeni altcineva. Este televiziune. Este o echipă de producţie”, a scris Ramsay pe Twitter.

“Nimeni nu a fost plătit. Armele sunt reale. Povestea este corectă. Sfârşit. România, nu a fost vorba despre tine. Au fost arme”, a adăugat el două ore mai târziu.

“România, nu mai provoca discordie, este ridicol. Este foarte plictisitor. Am răspuns la toate întrebările – arestează bandele?”, a mai scris jurnalistul după încă o oră.

Comentând un al mesaj publicat de Stuart Ramsay pe Twitter, Valentin-Alexandru Jucan, membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), l-a avertizat că va fi chemat în judecată.

”Cred că vei fi chemat în judecată. Noroc. Valentin Jucan, Secretar de Stat, Consiliul Naţional al Audiovizualului”, i-a scris el britanicului.

”Heheheh, este adevărat! Pur şi simplu nu vă convine! AK-urile şi puştile cu lunetă sunt – err – militare, de vânzare. Noroc”, scrisese Ramsay miercuri pe Twitter, în cel de-al treilea mesaj pe care l-a publicat pe reţeaua de socializare după izbucnirea scandalului provocat de reportajul difuzat de Sky News despre presupuşi traficanţi de arme din România.

În alte comentarii la mesajele publicate, jurnalistul britanic este criticat atât pentru faptul că îşi susţine materialul, cât şi pentru limbajul pe care l-a folosit pe Twitter.

Jurnalistul Stuart Ramsay a mai fost criticat de jurnalişti din România şi după ce a scris, miercuri, pe Twitter, că informaţiile sunt reale şi a negat că ar fi vorba despre o înscenare, menţionând că au loc arestări şi că Guvernul este pus în dificultate.

"Calmaţi-vă toată lumea! Povestea este adevărată. Nimeni nu a fost plătit. Nimeni nu a regizat. Armele erau reale. Au loc arestări. Guvernul este pus în dificultate", a scris jurnalistul, în cel de-al doilea mesaj.

Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, că jurnalistul Stuart Ramsay şi echipa lui s-au întâlnit cu "intermediarul" din reportajul Sky News despre presupuşii traficanţii români de arme în faţa hotelului în care au fost cazaţi, înainte de a realiza materialul despre vânzarea de armament.

DIICOT a făcut miercuri percheziţii şi i-a adus la audieri pe presupuşii traficanţi de arme şi pe intermediarul implicaţi în realizarea reportajului difuzat de Sky News, şeful DIICOT, Daniel Horodniceanu spunând că se confirmă că este vorba despre un scenariu pus la cale de către jurnaliştii britanici.

Aurelian Mihai Szanto, intermediarul din reportajul Sky News, a declarat miercuri, după ce a fost audiat la DIICOT, că s-a lăsat păcălit de cei care au făcut materialul despre traficul de arme şi a acceptat să fie făcut acel documentar, cu oameni pe post de “actori”, cu întrebări şi răspunsuri prestabilite, despre care i s-a spus că va fi difuzat în decembrie, cu menţiunea la final că persoanele care apar sunt fictive.

Szanto a spus că jurnaliştii de la Sky News au stricat imaginea României şi au dat o ştire care "a căzut ca o bombă peste toată Europa”, dintr-un material filmat în 31 iulie.

Postul de televiziune Sky News a anunţat, miercuri, că susţine în totalitate, în continuare, materialul publicat duminică, privind presupuşii traficanţi de arme din România. De altfel, Sky News a postat din nou pe site miercuri materialul filmat de jurnalistul Stuart Ramsay.

Sursa: news.ro

Alertă cu bombă la bordul a două avioane cu destinația Bruxelles... Iubirea nu ține cont de înălțime! Cel mai scund cuplu din lume s-a logodit. Cum arată dragostea de la 88 de centimetri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x