Antena Căutare

Kenya, lăsată în beznă de o maimuță. A provocat o pană de curent la nivel național

O maimuță a provocat marți o pană de curent de amploare după ce a căzut pe un transformator cheie al celei mai importante hidrocentrale din Kenya, a informat compania electrică KenGen citată de EFE.

O maimuță a provocat marți o pană de curent de amploare după ce a căzut pe un transformator cheie al celei mai importante hidrocentrale din Kenya, a informat compania electrică KenGen.

Maimuța, cel mai răspândit animal în această țară, s-a urcat pe acoperișul hidrocentralei din Gitaru — situată pe râul Tana la 160 de km nord de Nairobi — și a căzut pe un transformator pe care l-a activat., scrie agerpres.ro

Prin punerea sa în funcțiune, alte mașinării ale centralei s-au supraîncălzit, fapt ce a provocat o pierdere de energie de 180 de megawați și a generat "o pană de curent la scară națională" care a durat patru ore.

"Centrala de la KenGen este protejată de garduri electrificate care țin la distanță animalele sălbatice", a indicat compania care a asigurat că a fost vorba de "un incident izolat" și că încearcă să găsească modalități de ameliorare a securității hidrocentralelor.

Centrala electrică de la Gitaru, cu o capacitate de 225 de megawați, este ce mai mare din țară generând a cincea parte a curentului electric consumat în Kenya.

Cutremur de 4,8 grade în Serbia! Seismul s-a simţit puternic şi în România... Președintele i-a trimis o scrisoare amantei și acum este scoasă la licitație. Prețul pornește de la 30.000 de dolari...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x