Antena Căutare

Liber la droguri? Kofi Annan, propune legalizarea consumului

Fostul secretar general al ONU Kofi Annan, alaturi de fostii presedinti ai Columbiei Cesar Gaviria si Mexicului Ernesto Zedillo, propun dezincriminarea consumului de droguri. Un raport al Global Commission on Drug Policy afirma ca "lupta mondiala contra drogurilor a esuat, cu consecinte devastatoare pentru persoanele si societatile din lumea intreaga".

"La 50 de ani dupa semnarea Conventiei ONU privind drogurile si la 40 de ani dupa ce presedintele (Richard) Nixon a lansat razboiul antidrog al Guvernului nord-american, este urgent sa se reformeze politicile nationale si mondiale de control al drogurilor"


Fostul secretar general al ONU Kofi Annan si fostii presedinti ai Columbiei Cesar Gaviria si Mexicului Ernesto Zedillo fac parte din Comisia mondiala pentru politica privind drogurile, alaturi de scriitorii mexican Carlos Fuentes si peruan Mario Vargas Llosa, relateaza AFP.

Raportul recomanda sa se "puna capat incriminarii, marginalizaii si stigmatizarii persoanelor care consuma droguri, dar care nu provoaca probleme altora", acordand prioritate unei abordari "mai umane" potrivit careia persoanele dependente sunt considerate pacienti, nu infractori.

Documentul mai vorbeste, de asemenea, si despre "incurajarea experimentarii de catre Guverne a unor modele de reglementare legala a drogurilor (in particular canabis), pentru a reduce puterea criminalitatii organizate si a proteja sanatatea si securitatea cetatenilor lor".

Potrivit datelor ONU, consumul de opiacee a crescut cu 35,5 la suta intre 1998 si 2008, cel de cocaina cu 27 la suta si cel de canabis cu 8,5 la suta.

sursa:Jurnalul

foto:EPA

Exemplu pentru politistii romani! Pompierii din San Francisco n-au salvat un sinucigas, din cauza reducerilor bugetare... Premierul Japoniei supravietuieste motiunii de cenzura, dupa ce a vrut sa demisioneze...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x