Antena Căutare

Luxemburg, prima țară din Europa care va legaliza producția și consumul de canabis în scop recreativ

Luxemburg ar putea fi prima țară din Europa care ar putea să legalizeze producția și consumul de canabis în scop recreativ. Ministrul Sănătății din această țară a confirmat planurile și demersurile și sfătuiește și țările vecine să ”relaxeze” legile, potrivit The Guardian. 

Luxemburg ar putea fi prima țară din Europa care va legaliza producția și consumul de canabis în scop recreativ. Ministrul Sănătății din această țară a confirmat planurile și demersurile și sfătuiește și țările vecine să ”relaxeze” legile, potrivit The Guardian.

Rezidenții cu vârsta minima de 18 ani vor putea să-și cumpere medicamentul pentru utilizarea recreativa în termen de doi ani. Statul va reglementa producția și distribuția printr-o agenție de canabis.

Se preconizează că priectele de legislație vor fi prezentate la finalul acestui an, oferind detalii suplimentare cu privire la tipurile de canabis care vor fi vândute și la nivelul impozitului care va fi impus.

Restricțiile legilor

Legislația ar putea pune o interdicție nerezidenților, care cumpără canabis pentru a descuraja turismul de droguri. De asemenea, creșterea plantelor în locuință ar putea fi și ea interzisă.

Minorii cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani nu vor fi incriminați dacă vor fi prinși cu cinci grame sau mai puțin la ei. Vor fi pedepsiți doar cei care încalcă legi mai importante.

Sursă: DCNews

Harvey Weinstein nu are voie să călătorească în Europa... VIDEO | Un polițist a fost concediat după ce a lovit puternic în față o femeie în arest. Uniunea Americană pentru Libert...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x