Căutare Live

Măcel într-un penitenciar de maximă siguranță! Cel puțin 52 de deținuți au fost uciși, în urma unei revolte

Incident șocant într-un penitenciar de maximă siguranță din Brazilia, regiunea Para. Într-un „război” ce a durat aproximativ cinci ore, două bande rivale au incendiat porțiuni din clădire, pentru a-i împiedica pe gardieni să pătrundă în zona de conflict. Cel puțin 52 de deținuți au fost uciși

Incident șocant într-un penitenciar de maximă siguranță din Brazilia, regiunea Para. Într-un „război” ce a durat aproximativ cinci ore, două bande rivale au incendiat porțiuni din clădire, pentru a-i împiedica pe gardieni să pătrundă în zona de conflict. Cel puțin 52 de deținuți au fost uciși, mulți fiind decapitați.

Conform informațiilor oferite de Jarbas Vasconcelos, șeful Administrației Regionale a Penitenciarelor, revolta a fost declanșată de două bande rivale, imediat după masa de dimineață.

Pentru a împiedica intervenția gardienilor, deținuții au incendiat zone ale penitenciarului. Doi angajați au fost luați ostatici și eliberați, nevătămați.

Presa locală informează că 16 dintre deținuții morți au fost decapitați. Conflictul a pornit după ce deținuții dintr-o aripă a închisorii au intrat într-o anexă unde se aflau membrii unui grup rival. Cu celulele încuiate, deținuții au dat foc, iar unii au murit sufocați.

Ca număr de victime, este al doilea cel mai mare „măcel” dintr-un penitenciar din Brazilia, înregistrat în acest an. În luna mai, 55 de deținuți au murit în urma unui conflict dintr-o închisoare din Amazon.

Cel mai grav bilanț al unei revolte petrecute într-o închisoare braziliană s-a înregistrat în 1992, la penitenciarul Carandiru, din statul Sao Paolo, când au murit 111 detinți, aproape toți fiind uciși în timpul asaltului dat de poliție pentru redobândirea controlului asupra închisorii.

Tânără ținută cu zgarda la gât și obligată să mănânce resturile menajere lăsate de patronul la care era angajată: „Era p... 17 persoane au fost ucise după ce un avion militar s-a prăbușit într-un cartier rezidențial din Pakistan...
Parteneri
Ana-Maria Calița, despre sinceritate și autenticitate: „Atitudinea unei persoane este cel mai atrăgător lucru al său”
Ana-Maria Calița este una dintre cele mai vesele și mai dezinvolte femei de la noi din țară. Actrița a acceptat invitația echipei noastre și ne-a oferit un interviu plin de amuzament, dar și de momente emoționante. Ana-Maria ne-a povestit câteva detalii din spatele scenei și cum a reușit să facă performanță. Deși pare mereu zâmbitoare, aceasta ne-a mărturisit că lucrurile nu stau întotdeauna așa.
Catine.ro
Ultimele știri