Antena Căutare

Marea Britanie, pregatita de Al Treilea Razboi Mondial: Regina Elisabeta a II-a avea discursul scris in eventualitatea unei confruntari!

Un document tinut secret timp de 20 de ani de Regina Angliei si staff-ul ei a vazut lumina zilei dupa ce Arhivele Nationale au decis ca nu va mai putea fi folosit vreodata. Este vorba de un discurs pregatit pentru Regina in eventualitatea izbucnirii celui de-Al Treilea Razboi Mondial. Politicienii britanici erau convinsi ca o asemenea catastrofa poate avea loc din moment in moment, in anul 1983.

In discurs, Regina face referire la confruntarea crancena dintre Vest si Uniunea Sovietica si la sfarsitul lumii adus de forta nucleara, “puterea mortala a tehnologiei”. Monarhul nu fuge din calea acestui dezastru iminent ci isi sustine supusii la fiecare pas, spunand ca “orice teroare ne-ar astepta, toate calitatile care ne-au ajutat sa ne mentinem independenta de doua ori, ne vor da putere inca o data”.

Cuvintele induiosatoare si pline de speranta au fost scrise de un angajat creativ in timpul unei sedinte de simulare de razboi. Intalnirea a avut loc in primavara lui ’83, in perioada in care relatia dintre SUA si Uniunea Sovietica era din ce in ce mai "fragila". Situatia simulata: Uniunea Sovietica si aliatii sai (conducatorii statelor care au semnat Pactul de Varsovia) atacau Marea Britanie cu arme chimice. NATO ar fi raspuns cu arme nucleare, fortandu-i sa ofere pacea.

Raspunsul Reginei in acele momente:

“Cand am vorbit cu voi ultima data, acum mai putin de trei luni, toti ne bucuram de caldura si armonia unui Craciun in familie. Gandurile noastre erau concentrate pe acele legaturi dintre generatiile de azi, cele de ieri si cele care vor urma. Perspectiva razboiului parea indepartata cand eu si familia mea impartaseam bucuria Craciunului cu familia mare din Commonwealth.

Acum, nebunia acestui razboi incepe din nou sa se raspandeasca in lume iar tara noastra brava trebuie sa se pregateasca sa supravietuiasca, in ciuda tuturor lucrurilor.

Nu am uitat tristetea si mandria pe care am simtit-o cand eu si sora mea am ascultat cu nesat cuvintele tatalui meu din camera, in acea tragica zi din 1939. Nu mi-am imaginat nici macar pentru o secunda ca aceasta datorie solemna si groaznica o sa imi revina mie intr-o buna zi.

Stim cu totii ca pericolul pe care il infruntam astazi este mult mai mare decat tot ce s-a intamplat pana acum in istoria noastra. Dusmanul nu este un soldat cu pusca sau un pilot ce ne vaneaza din cer, ci puterea mortala a tehnologiei.

Insa, orice teroare ne-ar astepta, toate calitatile care ne-au ajutat sa ne mentinem independenta de doua ori déjà ne vor da putere inca o data.

Sotul meu si eu impartasim aceeasi frica ca a familiilor din nordul si sudul taramului pentru fii si fiice, soti si frati care ne-au parasit pentru a servi tara. Fiul meu iubit Andrew este in acest moment cu unitatea sa pe campul bataliei si ne rugam incontinuu pentru el, pentru siguranta lui dar si a tuturor celor plecati la razboi, a femeilor de acasa si de peste ocean.

Aceste legaturi puternice ale familiei trebuie sa fie cea mai buna aparare a noastra impotriva necunoscutului. Daca familiiile raman unite si determinate, gazduindu-i pe cei fara protectie si singuri, dorinta tarii noastre de supravietuire nu va fi rupta.

Mesajul meu pentru voi este simplu. Ajutati-i pe cei care nu se pot ajuta, alinati-i pe cei singuri si fara adapost si fie ca familia voastra sa fie speranta si viata pe care altii o cauta.

In timp ce incercam din rasputeri sa combatem acest rau, haideti sa ne rugam pentru tara noastra si oamenii de bunacredinta, oriunde s-ar afla.

Dumnezeu sa va binecuvanteze!”

Student american, aproape de moarte, dupa ce a fost UITAT de ofiteri de la Brigada Antidrog intr-o celula cinci zile!... Un american se vrea "recidivist"! Se antreneaza pentru un nou record: cea mai lunga scufundare, peste cinci zi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x