Antena Căutare

"Martisor" pentru romani de la premierul olandez: "Suntem impotriva aderarii Romaniei si Bulgariei la Schegen"

Premierul olandez Mark Rutte se opune in continuare aderarii Romaniei la spatiul Schengen, afirmand faptul ca tara noastra nu a facut suficiente progrese deocamdata pentru a obtine sustinerea Olandei.

"Suntem impotriva aderarii Romaniei si Bulgariei la Schegen. Vrem garantii absolute ca sunt aplicate criteriile Schengen in cele doua tari. Avem nevoie de rapoarte pozitive in cadrul MCV (Mecanismul de Cooperare si Verificare - n.r.), care sa confirme aceasta si ca cele doua tari fac tot ceea ce este necesare (...). Exista progres, dar nu este suficient", a subliniat Rutte, potrivit NewsIn.

Schulz a spus ca a reiterat sustinerea deplina a PE privind aderarea celor mai noi membri UE, dar spune ca progresele nu sunt suficiente pentru sustinerea Olandei in vederea aderarii.

Declaratiile au venit dupa discutii cu presedintele Parlamentului European Martin Schulz. Totodata, aceasta a subliniat ca Romania si Bulgaria au indeplinit conditiile necesare si nu ar trebui sa le fie impuse noi criterii.

Foto: EPA/Intact Images

Masuri de securitate extreme la prezidentialele din Rusia: Peste 380.000 de politisti, in strada... Protocolul cu Serbia privind minoritatile, semnat la Bruxelles...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x