Antena Căutare

"Militarizarea" Siriei este tot mai aproape, avertizeaza un oficial american

Comunitatea internationala ar putea fi fortata sa "militarizeze" criza din Siria daca presedintele Bashar al-Assad nu va opri masacrul asupra poporului, avertizeaza un oficial american, citat de cotidianul britanic The Telegraph.

Oficialul departamentului de Stat a spus ca doreste sa-si retraga toti oficialii, in conditiile in care in ultima vreme Rusia si China au blocat toate hotararile de la Washington.

Centrul de Comanda al Pentagonului a inceput o verificare preliminara a fortelor militare din regiune pentru ca presedintele sa stie pe ce forte se bazeaza in cazul unei interventii.

Aceste pregatiri, aflate inca intr-un stadiu precoce, intervin in conditiile in care in Siria situatia pare blocata din cauza intransigentei presedintelui Bashar al-Assad si a lipsei rezultatelor eforturilor diplomatice internationale.

Casa Alba a spus ca se discuta stabilirea unei sedinte cu aliatii in viitorul apropiat. "Prietenii Siriei" va oferi ajutor umanitar zonelor afectate din zona.

Orice plan de ajutor in zona va presupune si interventia armatei pentru a proteja convoaiele umanitare si civilii, potrivit cotidianului britanic.

"Exista o fereastra de iesire numai ca aceasta se tot inchide. Vom face tot posibilul sa evitam situatia daca mai este posibil", mai spune oficialul.


Foto: ibtimes.com

Standard & Poor's: Datoria Greciei ramane nesustenabila chiar si in scenariul unui haircut de 70%... Politia britanica il cauta pe "Omul Lup", care de patru ani traieste in paduri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x