Antena Căutare

Ministrul de externe francez: Romania si Bulgaria nu sunt pregatite sa adere la Schengen

Romania si Bulgaria nu sunt pregatite sa adere la spatiul Schengen, in opinia ministrilor de externe ai Germaniei si Frantei, potrivit Novinite, citat de Hotnews.

"Franta sustine aderarea celor doua tari in Acord, dar pana acum nu au reusit sa faca fata criteriilor necesare,"


Potrivit Deutsche Welle, ministrul german de externe este de acord cu declaratia lui Juppe.

Desi tara noastra si Bulgaria au indelpinit conditiile tehnice de aplicare, cele doua tari trebuie sa indeplineasca si conditiile poltice impuse de tari precum Franta sau Germania, precum si alte state europene.

La sfarsitul anului trecut, Franta a criticat aderarea Romaniei si a Bulgariei la spatiul Schengen in martie 2011, datorita unor probleme nerezolvate privind coruptia si crima organizata.

De asemenea, alte tari precum Germania, Austria, Olanda, Norvegia si Finlanda si-au manifestat retinererea cu privire la aderarea celor doua tari.

Pe de alta parte, dreptul de decizie in privinta adverarii celor 2 tari revine Parlamentului European care va vota pe 4 iulie, conform anuntului raportorului portughez Carlos Coelho.

Potrivit acestuia, Romania si Bulgaria au demonstrat ca sunt suficient de pregatite pentru aplicarea tuturor prevederilor acquis-ului Schengen intr-o maniera satisfacatoare.

Foto:civitas.org.uk

VIDEO! Gaddafi sfideaza NATO. A iesit la plimbare prin Tripoli in timp ce avioanele bombardau orasul... Paris: Cinci oameni au murit si alti 35 au fost raniti intr-un incediu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x