Antena Căutare

Momente DEVASTATOARE pentru un regizor australian! Și-a petrecut 22 de ani din viață încercând să facă un bine, acum “răsplata” sa este închisoarea

Un regizor australian a fost găsit vinovat de spionaj în Cambodgia și condamnat vineri la șase ani de închisoare, după ce a zburat o dronă în cadrul unui marș politic al partidului de opoziție.

Un regizor australian a fost găsit vinovat de spionaj în Cambodgia și condamnat vineri la șase ani de închisoare, după ce a zburat o dronă în cadrul unui marș politic al partidului de opoziție.

James Ricketson, în vârstă de 69 de ani, lucra ca și jurnalist și documentarist în Cambodgia încă din 1995, până când a fost arestat în iunie anul trecut, după ce a fost fotografiat zburând o dronă deasupra mitingului organizat de Partidul Naţional de Salvare din Cambodgia (CNRP), care a dispărut acum, înaintea alegerilor locale.

Ricketson a fost acuzat de spionaj, deşi rămâne neclar pentru cine spionase. Familia sa a numit sentinţa judecătorească o "tragedie absolută".

"Tribunalul Municipal din Phnom Penh a decis să-l condamne pe James Ricketson la şase ani de închisoare pentru spionaj şi colectarea de informaţii care sunt dăunătoare naţiunii în perioada decembrie 2010 - iunie 2017", a declarat judecătorul Seng Leang.

Ricketson a petrecut mai mult de un an în spatele gratiilor după ce i-a fost refuzată cauţiunea.

Înainte de verdict, regizorul declarase că speră să fie găsit nevinovat și poată pleca acasă. Din păcate pentru el, verdictul nu a fost cel așteptat, iar după primirea acestuia , Ricketson şi-a exprimat neîncrederea. "Pentru ce ţară efectuam spionajul?", a întrebat el.

James nu este un spion. James iubeşte Cambodgia şi poporul cambodgian. Este un regizor şi o persoană umanitară. Călătorește regulat aici și a donat timp de 22 de ani. A filmat viața oamenilor săraci de acolo în speranța că îi va ajuta, iar asta a fost văzut că spionaj, e o nebunie absolută”, a declarat familia regizorului.

Un fost polițist din SUA condamnat la 15 ani de închisoare!... Cel mai controversat președinte vrea să facă legea în mass-media! A încercat să cumpere toate informațiile negative desp...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x