Antena Căutare

NATO, in pragul desfiintarii. Robert Gates: "Viitorul NATO este sumbru"

Intr-un discurs politic caracterizat de corespondentul Associated Press drept ”contondent”, tinut la incheierea mandatului de sef al Pentagonului, Robert Gates, (inca) secretar de stat american al Apararii a pus sub semnul intrebarii viabilitatea pactului Organizatiei Nord-Atlantice. ”Viitorul NATO este incetosat, chiar sumbru”, a spus Gates despre piatra de temelie a politicii de securitate a SUA din ultimele sase decenii.

"Viitorii lideri politici americani - dintre cei care nu au trait, ca mine, perioada Razboiului Rece -, ar putea considera ca nu se justifica cheltuielile Statelor Unite pentru sustinerea NATO''




"Realitatea este ca Congresul SUA nu poate tolera la infinit cheltuiala de fonduri pentru acoperirea lipsurilor generate de statele care se codesc sa aloce resursele necesare si sa faca schimbarile necesare pentru a deveni parteneri de incredere, in beneficiul propriei securitati"



"Chiar saptamana trecuta s-a discutat, la Washington, despre lipsa de implicare financiara a europenilor. Insa, pana acum, critici atat de aspre nu au fost formulate la acest nivel"



Jurnalul


Franta: O tabara de romi a fost atacata cu cocteiluri Molotov... Zi istorica! CE da unda verde Croatiei pentru aderarea la UE in 2013...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x