Antena Căutare

New York: Atentat esuat cu masina capcana in Times Square

Piata Times Square, din centrul New York-ului, a fost evacuata sambata seara dupa ce in zona a fost depistata o masina la bordul careia se aflau propan, gaz si explozibil. Duminica seara incercarea de atentat a fost revendicata de talibanii pakistanezi.

Vehiculul era pregatit pentru un atentat, care, insa, a esuat. Incidentul s-a produs la o ora in care piata era plina de oameni care veneau la spectacolele teatrelor din cartier.

Pompierii au fost alertati dupa ce din vehiculul parasit a inceput sa iasa fum. Incendiul, de mici dimensiuni, a fost stins repede. Unii martori au povestit ca din masina s-au auzit mici explozii, dar pompierii au precizat ca acestea fusesera provocate chiar de ei, pentru a patrunde in interior. Alti martori au vazut un barbat parasind in fuga locul incidentului.

"Nu se stie cine a fost implicat in acest incident. Se analizeaza acum toate imaginile de pe camerele de supraveghere din zona. Nu sunt dovezi clare ale implicarii unor unitati militare, orice este posibil in acest moment", a declarat primarul New York-ului, Michael Bloomberg.

Aceasta persoana ar fi abandonat masina si ar fi luat-o la goana, dar altii spun ca de fapt el este cel care anuntase politia.

Vehiculul, care avea numere false, parea in continuare suspect, asa ca piata a fost evacuata si au fost chemati genistii. Dupa interventia unui robot cautator de explozivi, la bordul masinii s-au gasit pulbere, doua canistre de benzina, trei butelii de propan si circuite electrice care par sa compuna un detonator cu ceas. FBI trateaza cazul foarte serios si a trimis la fata locului agenti care participa la ancheta impreuna ca politistii din New York.

"In cazul in care aceasta masina ar fi explodat sunt convins ca ar fi fost zeci daca nu chiar sute de victime", a declarat Stefan Minovici, corespondent Antena 3 la New York.

Times Square este o adevarata inima a New York-ului, plina de localnici si de turisti aproape la orice ora din zi si din noapte. In decembrie, zona a fost evacuata tot din cauza prezentei unui vehicul suspect, dar la bord nu s-a gasit nimic periculos.

Talibanii pakistanezi, Tehrik-e-Taliban, au revendicat intr-o inregistrare video postata pe Internet atentatul esuat de la New York, a anuntat duminica centrul de supraveghere a site-urilor islamiste SITE.

Anglia: Dric ridicat de primarie in timpul serviciului funerar!... Ready, Steady, GO! S-a dat startul in raliul Gumball 2010...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x