Ninsoarea, vântul şi gerul provoacă haos în Europa. Italienii, îngrijorați de situaţia din zonele afectate de cutremurele de anul trecut

 

Europa se confruntă cu haos în transporturi, după ce temperaturile pe aproape tot continentul au scăzut sub pragul îngheţului, iar ninsoarea puternică a blocat numeroase drumuri, provocând zeci de accidente, SBS. În Italia, autorităţile a instituit cod roşu de ninsoare.

ITALIA

În Italia, temperaturile au scăzut până la minus 20 de grade Celsius în Alpi, unde vântul a bătut cu până la 150 de kilometri pe oră, scrie La Repubblica.

În zonele L’Aquila (centrul ţării), dar şi Palermo (sudul ţării), autorităţile au emis cod roşu de ninsoare.

Oficialii sunt îngrijoraţi de situaţia din zonele afectate de cutremurele de anul trecut. De altfel, la Amatrice, unde numeroase persoane sunt cazate încă în corturi, s-a depus un strat consistent de zăpadă în cursul nopţii de joi spre vineri.

Un TIR s-a răsturnat pe autostrada Roma-Pescara, în dreptul localităţii Magliano Dei Marsi (provincia L’Aquila). Şoferul a fost dus de urgenţă la spital dar viaţa sa nu este în pericol.

AUSTRIA

Austria se confruntă cu ninsori abundente şi vânt puternic încă de miercuri. În Alpi, la 1.618 metri altitudine, vântul a bătut cu până la 161 de kilometri pe oră. Temperaturile au variat joi între minus trei şi minus 12 grade Celsius, însă meteorologii au avertizat că vineri ar putea ajunge la minus 23 de grade Celsius la Pingzau, în sudul landului Salzburg.

Trenurile au înregistrat întârzieri în mai multe zone din ţară, iar o serie de drumuri au fost închise temporar.

Potrivit Poliţiei, poleiul a provocat mai multe accidente rutiere, însă toate uşoare.

CEHIA

În Cehia, un tren de pasageri a deraiat în nordul ţării, în zona Jicin, din cauza unui copac căzut, anunţă The Prague Monitor.

Nimeni nu a fost rănit, dar pasagerii au aşteptat ore la rând să fie evacuaţi, pentru că autobuzele nu puteau să ajungă la ei din cauza nămeţilor.  

Mai multe drumuri au fost închise, iar sute de locuinţe au rămas temporar fără energie electrică, după ce mai mulţi copaci s-au prăbuşit peste liniile de curent. Vizibilitatea pe şosele a fost extrem de scăzută din cauza ninsorii abundente.

GERMANIA

Un bărbat de 20 de ani a murit, iar pasagerul său au fost răniţi grav după ce maşina în care se aflau a derapat în vestul Germaniei.

În sudul ţării, două camioane s-au ciocnit pe o autostradă acoperită de zăpadă, provocând pagube evaluate la 500.000 de euro.

Agenţia Maritimă şi Hidrografică Germană a anunţat că nivelul apei de-a lungul coastei Mării Baltice, din nord-esul ţării, a crescut pentru scurt timp cu până la 1.7 metri peste cel normal, după care a început să scadă. .

În oraşele germane Luebeck şi Flensburg, maşini au fost luate de ape, iar o parte din centrul vechi al Luebeck, aflat în patrimoniul mondial, a devenit impracticabil pentru pietoni.

“Nu putem comenta deocamdată în legătură cu amploarea pagubelor”, a declarat un purtător de cuvânt al Poliţiei din Luebeck.

Oraşele de pe coastă - Kiel, Rostock, Waernemuende şi Wismar – au fost afectate de asemenea de inundaţii. Potrivit presei locale, mai multe case dina ceste localităţi se află sub ape.

Vântul a bătut cu până la 123 de kilometri pe oră, iar temperaturile au scăzut până la minus 20 de grade Celsius.

Autorităţile din Bavaria au declarat nivel sporit de risc de avalanşă, după ninsorile abundente care au afectat landul.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe