Antena Căutare

O carte imprumutata de la biblioteca, returnata dupa 221 de ani

O carte pe care primul presedinte al SUA, George Washington, a imprumutat-o de la New York Society Library a fost "returnata" dupa 221 de ani, fiind de fapt inlocuita cu un alt exemplar de personalul din casa acestuia din Virginia, potrivit Reuters.

George Washington a imprumutat volumul "The Law of Nations", de Emer de Vattel, de la New York Society Library, pe cand biblioteca se afla in aceeasi cladire cu guvernul federal din Manhattan. Volumul a fost scos din biblioteca, potrivit inregistrarilor institutiei, pe 5 octombrie 1789.

Taxa acumulata pentru intarzierea returului ar fi fost de 300.000 de dolari, insa nu a fost platita.

Disparitia cartii a iesit la iveala cand biblioteca si-a refacut inregistrarile din perioada 1789 - 1792, in care este consemnata istoria imprumuturilor facute de personalitati precum George Washington, John Adams, John Jay, Aaron Burr, Alexander Hamilton, George Clinton si altii.

Insa disparitia volumului imprumutat de Washington nu a fost facuta publica pana de curand, cand a fost semnalata intr-un articol din New York Daily News.

Foto: www.posterous.com

SUA au aprobat cea mai vasta reforma financiara din ultimii 80 de ani... SUA isi limiteaza contributia la FMI: Nu ne putem permite sa salvam financiar tari iresponsabile, sustine un senator am...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x