Antena Căutare

O femeie a castigat alegerile prezidentiale din Coreea de Sud

Alegerile prezidentiale din Coreea de Sud au fost castigate de o femeie, pentru prima data in istorie. Park Geun-hye se va afla la conducerea tarii pentru urmatorii cinci ani.

Park Geun-hye a obtinut 51,6% dintre voturi, fata de cele 48 de procente ale contracandidatului sau, Moon Jae-in, relateaza Washington Post.

Presedinta Coreei de Sud are 60 de ani si este fiica unui fost dictator. Acesta a ajuns la conducerea statului sud-corean in printr-o lovitura de stat a armatei si a rezistat in aceasta pozitie timp de 18 ani.

La 51 de ani de la obtinerea puterii de catre tatal sau, Park Geun-hye a fost aleasa in mod democratic, reusind sa-i convinga pe alegatorii preocupati de incetinirea cresterii economice a tarii si de problemele sociale ca va repara greselile facute de parintele ei.

Park Geun-hye va prelua functia de presedinte in februarie si planuieste ca, pe parcursul mandatului de cinci ani, sa restabileasca relatii economice cu Coreea de Nord.

Regina Marii Britanii, in Antarctica. O parte din regiunea polara va purta numele Queen Elizabeth Land... Barack Obama ia masuri concrete de control al armelor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x