Antena Căutare

O femeie crestina din Pakistan, condamnata la moarte pentru defaimarea profetului Mahomed

O femeie crestina din Pakistan ar putea fi executata pe motiv ca ar fi defaimat numele profetului Mahomed. Asia Bibi, in varsta de 45 de ani, mama a cinci copii, neaga ca ar fi comis o blasfemie fata de profet si sustine ca a fost condamnata la moarte pentru credinta ei. Grupurile crestine si cele pentru drepturile omului condamna verdictul si fac apel la abolirea legilor privind blasfemia, arata The Telegraph.

Totul ar fi inceput in urma unui incident dintre Asia Bibi si colegele ei de munca. Aceasta a fost rugata sa aduca apa, iar in momentul in care a adus-o celelalte femei au refuzat sa bea pe motiv ca fost atinsa de o crestina si, in consecinta, e murdara.

La cateva zile de la acest incindent, Asia Bibi a fost atacata de colegele ei musulmane, fiind nevoie de interventia politiei pentru ca femeia sa nu fie linsata. Ea a fost dusa la politie, unde a fost acuzata de blasfemie.

Potrivit militantilor pentru drepturile omului, legile referitoare la blasfemie trebuie abolite, intrucat sunt utilizate pentru a discrimina minoritatile religioase.

"Legea privind blesfemia este utilizata ca o arma de persecutie si nu are absolut nici o legatura cu religia", a declarat Ali Hasan Dayan, membru al organizatiei Human Rights Watch.

Celebritatea naste monstri: minerii din Chile au ajuns niste profitori... Omar Hayssam, tot mai aproape de Romania...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc Marti, 21.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x