Antena Căutare

O nouă filmare cu avionul din Moscova și cei 41 de morți. S-a izbit de mai multe ori de pământ până să ia foc

O nouă înregistrare cu avionul de pasageri care a efectuat o aterizare de urgenţă şi a luat foc pe aeroportul Şeremetievo din Moscova a fost dată publicității. În imagini se vede cum avionul s-a izbit violent de sol de mai multe ori, în încercarea de a ateriza. La scurt timp după primul impact, rezervoarele pline ale aeronavei s-au aprins. 41 de oameni au murit arși de vii.

O nouă înregistrare cu avionul de pasageri care a efectuat o aterizare de urgenţă şi a luat foc pe aeroportul Şeremetievo din Moscova a fost dată publicității. În imagini se vede cum avionul s-a izbit violent de sol de mai multe ori, în încercarea de a ateriza. La scurt timp după primul impact, rezervoarele pline ale aeronavei s-au aprins. 41 de oameni au murit arși de vii. Atenție, imagini cu impact emoțional!

Circumstanţele exacte nu au fost dezvăluite în mod oficial, însă comandantul de bord Denis Evdokimov a declarat pentru presa rusă că avionul de tip Suhoi Superjet 100 a fost nevoit să aterizeze de urgenţă după ce a pierdut o parte a materialului de la bord din cauza unui trăsnet.

”Din cauza trăsnetului, am pierdut contactul radio şi am trecut în regim de pilotare minimă (...). Adică fără computer, ca de obicei, ci în mod direct. În regim de urgenţă”, a declarat pilotul pentru tabloidul rus Komsomolskaia Pravda.

”Am reuşit să restabilim legătura pe frecvenţa de urgenţă, însă ea era scurtă şi funcţiona numai cu intermitenţă (...). Am putut să spunem doar câteva cuvinte, după care contactul a dispărut”, a adăugat el.

Potrivit comandantuluii de bord, din cauza aterizării violente a luat avionul foc. ”Motivul este cu siguranţă următorul: rezervoarele erau pline”, a mai declarat el.

Vezi și: 41 de oameni uciși de fulger și de ceilalți pasageri. Pilotul avionului din Moscova a făcut primele declarații

Primele surse anunţau un incendiu la bord, însă, o înregistrare video publicată la câteva ore după prăbuşire arată avionul atingând pista, apoi sărind, după care a luat foc.

Imediat după aterizare, pasagerii au fost evacuaţi pe tobogane, prin partea din faţă a avionului, în timp ce acesta era cuprins de flăcări rapid, iar imense coloane de fum negru se ridicau în aer.

Pasagerii au văzut moartea în fața ochilor: "S-a simțit ca o lovitură de pumn"

Un pasager din avion, Dmitri Hlebuşkin, a declarat pentru agenţia RIA Novosti că a văzut ”o strălucire de lumnină albă” în timpul zborului. ”Aterizarea a fost dură, aproape că ne-am pierdut cunoştinţa de frică. Avionul ”a sărit pe pistă ca o lăcustă şi a luat foc la sol”, a declarat al pasager, Piotr Egorov, citat de ziarul Komsomolskaia Pravda.

O nouă filmare cu avionul din Moscova și cei 41 de morți. S-a izbit de mai multe ori de pământ până să ia foc

”Am decolat, am intrat într-un nor, era o grindină puternică. În acel moment a avut loc ca o lovitură ca de pumn, o lumină, ca de electricitate”, a declarat o însoţitoare de bord, Tatiana Kasatkina, citată de agenţia Interfax.

Pasagerii s-au grăbit să-și recupereze bagajele din avion în loc să se salveze

Potrivit însoțitoarei de bord după aterizarea de urgenţă, pasagerii au ”început să se ridice, să se ducă spre ieşire, în timp ce avionul era în continuare în mişcare”.

Potrivit unor surse din cadrul serviciilor de urgenţă, citate de presa rusă, două ”cutii negre” ale avionului au fost găsite la locul accidentului şi trimise anchetatrilor.

În total, 78 de persoane se aflau la bordul avionului, dintre care 41 au murit.

Situație disperată într-o aeronavă a unei companii aeriene low cost! După o întârziere de peste 2 ore, pasagerii sunt ț... Sănătatea românilor în pericol! Pește din Spania contaminat, spălat cu înălbitor de rufe și trimis pentru consum în Româ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x