Antena Căutare

O sonda-robot numita Solar Orbiter va fi lansata catre Soare. Misiunea va costa un miliard de euro

Europenii pregatesc cea mai ambitioasa expeditie din istoria de pana acum a explorarii spatiului cosmic spre Soare. O sonda-robot numita Solar Orbiter va fi lansata in 2017 intr-o misiune care va costa un miliard de euro. La proiect colaboreaza si NASA, care are, insa, de aceasta data, doar un rol secundar.

Chiar daca, astazi, la ordinea zilei sunt criza si austeritatea, Agentia Spatiala Europeana ramane optimista si nu ezita sa investeasca un miliard in studierea Soarelui. Solar Orbiter se va apropia de astrul sistemului nostru mai mult ca orice alta sonda spatiala, pana acum.

Solar Orbiter se va deplasa in interiorul orbitelor lui Venus si Mercur, la doar 42 milioane de kilometri de Soare. Nicio alta nava spatiala nu s-a mai apropiat atat de mult. Ea va avea nevoie de un scut termic special pentru a supravietui unor temperaturi de aproape 600 de grade.

Cercetatorii spera ca misiunea Solar Orbiter ii va ajuta sa inteleaga mai bine ce se intampla, de fapt, in Soare si in celelalte stele asemanatoare din Univers. Agentia Spatiala Europeana a semnat, deja, contractul pentru realizarea sondei, in uzinele din Marea Britanie.


SUA sunt dispuse sa permita Iranului imbogatirea uraniului, cu anumite conditii... Atacul albinelor: 18 persoane internate cu intepaturi in Ungaria...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x