Antena Căutare

Olanda amana pana in 2012 intrarea Romaniei in Schengen

Consiliul Justitiei si Afacerilor Interne al Uniunii Europene a declarat ca data pentru intrarea Romaniei si Bulgariei in spatiul Schengen va fi stabilita cel tarziu pana in luna septembrie. Iar Olanda a anuntat ca se va pronunta asupra intrarii Romaniei si Bulgariei in Schengen abia in 2012, dupa o perioada de proba.

UPDATE: Presedintia ungara a Uniunii Europene a anuntat ca discutiile privind aderarea Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen vor fi reluate in toamna

Nici Romania, nici Bulgaria nu vor intra in spatiul Schengen pentru o perioada nedeterminata, cu toate ca au fost indeplinite criterile tehnice, informeaza un proiect de concluzii al Consiliului ministirilor UE pentru Afaceri Interne.

Ministrii de Interne europeni se intalnesc joi la Luxemburg, unde vor lua nota de faptul ca sistemele de control la granita ale Romaniei si Bulgariei au fost imbunatatite pentru a indeplini standardele Schengen, dar nu vor stabili si data intrarii celor doua tari in spatiul Schengen.

Parlamentul European a adoptat raportul privind aderarea Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen. Raportul arata ca Romania indeplineste din punct de vedere tehnic criteriile de aderare la spatiul Schengen.

In favoarea raportului s-au inregistrat 487 de voturi, 77 de voturi fiind „impotriva" si 29 fiind abtineri. Decizia finala va fi luata de Consiliul European, dupa ce va abtine si avizul Comisiei de Justitie si Afaceri Interne.

Sursa: Antena3

VIDEO! Un pompier englez, la o secunda sa fie strivit de un zid... Franta: O tabara de romi a fost atacata cu cocteiluri Molotov...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x