Antena Căutare

Opoziţia din Rusia face apel la noi proteste, la o zi după ce peste 1.300 de persoane au fost reţinute

Politicienii din opoziţie în Rusia le-au cerut susţinătorilor să continue protestele, la o zi după cel mai ferm răspuns al poliţiei la proteste din ultimii ani, relatează The Guardian.

Peste 1.300 de persoane au fost reţinute de poliţie sâmbătă, la un protest care a fost organizat ca răspuns la refuzul autorităţilor electorale de a înregistra candidaţi independenţi la alegerile locale din Moscova programate pentru septembrie.

Majoritatea au fost eliberaţi fără să fie puşi sub acuzare însă peste 150 au petrecut noaptea la secţii de poliţie şi ar putea să apară în faţa unui tribunal săptămâna viitoare. O grupare de monitorizare a informat că cel puţin 25 de persoane au fost rănite.

Protestul de sâmbătă a avut loc la o săptămână după ce peste 20.000 de persoane au mărşăluit în centrul Moscovei împotriva deciziei de a interzice candidaţii, sub un pretextul inventat, conform opoziţiei, că unele semnături strânse erau false.

Alex Navalny, liderul opoziţiei, a fost arestat miercuri şi condamnat la 30 de zile de închisoare pentru că a instigat lumea să participe la un protest ilegal. El a fost transportat la spital duminică după ce a fost suferit „o reacţie alergică majoră”, conform purtătoarei sale de cuvânt, care a precizat că Navalny nu a mai suferit o reacţie asemănătoare niciodată.

Sâmbătă, protestatarii au scandat „Rusia fără Putin” şi „Putin, demisia” în centrul Moscovei. Poliţiştii au intervenit însă în forţă cu bastoane.

Sursa : news.ro

Partidul Laburist va face tot ce este posibil pentru a evita un Brexit fără acord... Preşedintele iranian Hassan Rouhani speră că familiaritatea premierului britanic Boris Johnson cu Iranul va îmbunătăţi r...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x