Antena Căutare

Ostaticii de la mall-ul din Nairobi, eliberati: Marturiile unei romance din Kenya

Autoritatile din Kenya au anuntat ca au eliberat toti ostaticii retinuti de teroristii aliati cu al-Qaida, intr-un mall din Nairobi. Fortele de securitate fac, in prezent, o ultima verificare in complexul de magazine ocupat, timp de aproape trei zile. Cel putin 62 de oameni, printre care si copii, au fost ucisi. Mai multi romani stabiliti in Kenya s-au aflat, si ei, in bataia gloantelor.

Militarii kenyeni au purtat lupte grele cu teroristii baricadati in mallul din Nairobi, un adevarat labirint de magazine, restaurante si agentii bancare cu pereti blindati. Agresorii au retinut mai multi ostatici dupa atacul sangeros de sambata, in care peste 60 de oameni au fost ucisi.

"Eu am un coleg care a fost in banca, la parter. S-au baricadat in banca. El a avut noroc, ca tipul din spatele lui a fost impuscat in cap. Atacatorii nu trageau la picioare, trageau doar la cap. Deci, efectiv, avea un tip doua mitraliere in mana si tragea, nu conteaza unde", a declarat Valentina Vlad, romanca stabilita la Nairobi.

Exploziile si schimburile de focuri au continuat, aproape fara intrerupere, pana ieri seara. Mai multi clienti surprinsi de atac in magazine au reusit sa scape, ingroziti de ceea ce vazusera.

Corespondentii de presa veniti sa relateze despre lupte au fost nevoiti, si ei, de mai multe ori, sa se fereasca de gloante.

Mall-ul era frecventat de multi straini stabiliti in Kenya, dintre care unii au fost secerati de gloante. Printre victime se numara sase britanici, inclusiv un copil, doua femei din Franta, doi canadieni, un poet si fost ambasador din Ghana, cetateni din Canada, Olanda, China si alte tari.

Fortele de securitate au anuntat ca au preluat controlul dupa ce din mall s-a inaltat un nor dens de fum. Se pare ca teroristii au dat foc unor saltele pentru a-si pierde urmele. Atacul a fost revendicat de gruparea islamista somaleza Al-Shabaab, ca represalii pentru participarea militarilor kenyeni la fortele ONU din Somalia. Gruparea pretinde ca unii dintre agresori au venit din Statele Unite si alte tari occidentale, iar fortele de securitate confirma ca printre ei se afla o femeie europeana.

Puteti urmari editiile integrale ale Observatorului pe AntenaPlay.ro.

Regele s-a accidentat! Michael Jackson a cazut pe spate la ultima sa sedinta foto... Londra, cel mai "inteligent" oras din lume...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x