Căutare Live

Veneția s-a curățat: Lebedele s-au întors acasă! Pandemia de coronavirus a limpezit apa de pe celebrele canalele

Italia este cea mai afectată țară europeană de pandemia de coronavirus, iar pe multe dintre orașele turistice din peninsulă nu mai calcă niciun picior de om. Măsurile de limitare a răspândirii noului virus au limitat poluarea la nivel mondial, iar Veneția dovedește acest lucru: natura își revendică spațiul demult pierdut!

Lebedele s-au întors acasă. Acum nu mai sunt turiști care să le perturbe liniștea

Numărul în creștere al cazurilor de coronavirus din Italia este unul îngrijorător, motiv pentru care multe dintre oraşele turistice din peninsulă au devenit pustii după măsurile de limitare a răspândirii virusului COVID-19.

Reducerea poluării în nordul Italiei ca urmare a carantinei este vizibilă. Reprezentantul primăriei din Veneția spune că totul se datorează traficului redus de pe apa canalelor care înainte găzduia zeci de bărci și de gondole.

Citește și: "Noi nu cântăm la balcoane, numărăm morții în sicrie. Aprindem lumânări în fața ferestrelor, ca ultim rămas-bun!" Mărturia dramatică a unei femei din Italia

Astfel, apa din canalele oraşului, de obicei poluată, este acum atât de curată încât pot fi văzute chiar şi bancurile de peşti din apă.De asemenea, la Veneţia şi-au făcut apariţia şi mai multe lebede, de obicei absente din cauza numărului mare de turişti din oraş. Un alt efect surprinzător al carantinei din Italia a fost apariţia unor delfini în portul Cagliari, o imagine rar întâlnită în condiţii normale.

„Un mistreț în mijlocul orașului meu natal, delfinii în portul Caligari, rațe în fântânile din Roma, canalele din Veneția au acum apă curată, plină de pești. Nivelul de poluare a aerului a scăzut considerabil. Natura își revendică spațiul pierdut, în mijlocul carantinei.”, scrie un utilizator pe Twitter.

Citește și: Dramă de nedescris în Italia. Familiile își înmormântează rudele răpuse de coronavirus pe programări, iar crematoriile funcționează 24 de ore din 24

Un raport al Parlamentului European din februarie 2019 arăta că din cauza bărcilor cu motoare diesel poluarea aerului, cât şi a apei din Veneţia era la un nivel „îngrijorător”.

Citește și: Pământul respiră, în sfârșit! Bucureștiul a devenit vârf de munte. Microparticulele poluante s-au redus cu 117 unități

Citește și
imagine cu daniel onoriu in masina, poarta un tricou negru
Daniel Onoriu, nepotul lui Gabi Luncă, s-a trezit din comă după 55 de zile. Pilotul de raliuri era în stare critică
Daniel Onoriu, nepotul lui Gabi Luncă, s-a trezit din comă după 55 de zile. Pilotul de raliuri era în stare critică
colaj de fotografii cu liviu varciu, anda calin iubita lui si fata lor
Cum arată vila de sute de mii de euro a lui Liviu Vârciu. Ar fi primit 50.000 de euro împrumut de la Nea Marin
Cum arată vila de sute de mii de euro a lui Liviu Vârciu. Ar fi primit 50.000 de euro împrumut de la Nea Marin
dani si razvan in emisune stand pe niste cutii
De ce Ramona Olaru nu se poate baza nici pe Dani Oțil și nici pe Răzvan Simion în calitate de nași la nunta sa
De ce Ramona Olaru nu se poate baza nici pe Dani Oțil și nici pe Răzvan Simion în calitate de nași la nunta sa
Mai multe articole
Peste 2.000 de contaminări cu noul coronavirus şi un total de 58 de morţi în Olanda... I-a făcut soției sale, bolnavă de coronavirus, respirație gură la gură, doar ca s-o salveze: „Am văzut-o cum moare...”. ...
Ultimele știri