Antena Căutare

Pământul respiră, în sfârșit! Bucureștiul a devenit vârf de munte. Microparticulele poluante s-au redus cu 117 unități

Bucureștiul ar putea fi comaparat, de acum, cu vârful munților unde aerul este de o puritatea rara întâlnită! De când oamenii sunt închiși în case și nu își mai scot mașinile pe șosele, aerul a devenit extrem de curat, astfel că particulele de poluare au ajuns să se reducă cu -117 unități. Dacă acum două săptămâni bucureștenii respirau otravă, acum respiră sănătate!

Pământul respiră, în sfârșit! Bucureștiul a devenit vârf de munte. Microparticulele poluante s-au redus cu 117 unități
Pământul respiră, în sfârșit! Bucureștiul a devenit vârf de munte.

"În ultima săptămână, concentraţiile tuturor poluanţilor monitorizaţi s-au situat mult sub valorile limită.

Au existat unele perioade de creştere orară a particulelor PM10 şi NO2, dimineaţa, orele 09.00-11.00, respectiv seara, orele 20.00-22.00, însă amplitudinea acestor creşteri a fost mult sub valorile obişnuite.

După după evaluarea datelor, se reconfirmă ipoteza conform căreia principala sursă de poluare a aerului din aglomerarea Bucureşti este traficul rutier. Atunci când traficul se reduce, indicii de calitate arată valori foarte bune”, a transmis Ministerul Mediului, citat de Mediafax.

Luni, la ora 11.00, spre exemplu, la staţia de la Cercul Militar, concentraţia de particule poluante PM10 era de 17,95 micrograme, apropiată de valorile înregistrate la Fundata, judeţul Braşov, sau în Semenic, judeţul Caraş-Severin, aceste ultime două stații de monitorizare fiind amplasate în vârf de munte.

„Spre comparaţie, luni, 03 martie, la aceeaşi staţie şi aceeaşi oră, concentraţiile au înregistrat 130,64 micrograme. Avem chiar şi o premieră. Din analiza specialiştilor, astfel de valori nu s-au înregistrat niciodată într-o zi lucrătoare de luni, de când a fost pusă în funcţiune Reţeaua Naţională de Monitorizare a Calităţii Aerului”, arată oficialii din Ministerul Mediului.

Oficialii mai precizează că aceste date reprezintă o premieră pentru Capitală.

„Avem chiar şi o premieră. Din analiza specialiştilor, astfel de valori nu s-au înregistrat niciodată într-o zi lucrătoare de luni, de când a fost pusă în funcţiune Reţeaua Naţională de Monitorizare a Calităţii Aerului. Aceste rezultate bune de calitate a aerului au fost susţinute şi de condiţiile meteo, favorabile dispersiei pe toată durata săptămânii trecute. Pentru ceilalţi poluanţi (benzen, CO, SO2) nu sunt observaţii importante de menţionat, valorile fiind constant mici pe întreaga perioadă”, mai spun reprezentanții Ministerului Mediului.

Potrivit specialiştilor, aceste rezultate bune de calitate a aerului au fost susţinute şi de condiţiile meteo, favorabile dispersiei pe toată durata săptămânii trecute.

Șapte oameni celebri, șapte comportamente excentrice! Nikola Tesla ura perlele, iar Dickens scria doar cu fața spre nord... Există ”super-transmițători” ai noului coronavirus? Unii oameni sunt mai contagioși decât alții...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x