Antena Căutare

Biserica se cutremură din temelii! Papa Francisc dezvăluie un adevăr CUMPLIT despre creștini

Biserica se cutremură din temelii și se confruntă cu o situație fără precedent. Papa Francisc a făcut recent o dezvăluire ce a stârnit o adevărată controversă!

Biserica se cutremură din temelii și se confruntă cu o situație fără precedent. Papa Francisc a făcut recent o dezvăluire ce a stârnit o adevărată controversă!

Papa Francisc s-a adresat tinerilor într-o biserică luterană din Tallinn în ultima zi a unei vizite de patru zile în cele trei ţări baltice Lituania, Letonia şi Estonia, potrivit Agerpres.

Tinerii nu se simt atraşi de Biserica Catolică din cauza abuzurilor sexuale şi a scandalurilor financiare, a declarat marţi Papa Francisc citat de DPA.

"Unii ne cer în mod expres să-i lăsăm în pace, pentru că percep prezenţa Bisericii ca deranjantă sau chiar iritantă", a explicat suveranul pontif în timpul unei vizite în Estonia.

"Ei sunt indignaţi de scandalurile sexuale şi economice care nu sunt condamnate ferm, de lipsa noastră de pregătire pentru a aprecia cu adevărat vieţile şi sensibilităţile tinerilor", a adăugat el.

Biserica se cutremură din temelii! Papa Francisc dezvăluie un adevăr CUMPLIT despre creștini

Declaraţiile Papei vin în contextul în care Biserica Catolică se confruntă cu o criză la nivel mondial pe fondul acuzaţiilor că nu a reuşit să disciplineze preoţii pedofili din rândurile sale.

Marţi, Biserica Catolică din Germania a prezentat un raport care a dezvăluit că 1.670 de preoţi - reprezentând 4.4% din totalul clerului catolic- au abuzat 3.677 de persoane între 1946 şi 2014 în Germania.

Majoritatea victimelor erau băieţi minori şi peste 50% dintre victime aveau sub vârsta de 13 ani - în unul din şase cazuri fiind vorba de acuzaţii de viol.

Mulţi dintre agresori au fost mutaţi pur şi simplu în alte parohii atunci când abuzul a fost descoperit, fără a informa comunităţile respective, iar în peste 60% din cazuri preoţii au rămas nepedepsiţi.

Sursa: Agerpres

Europa în pericol? „Ne așteptăm să explodeze! În acel moment vor fi afectați milioane de oameni!”... Vremea severă face victime! Cel puțin 141 de morți, în urma inundațiilor devastatoare! Meteorologii anunță că ploile tor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x