Antena Căutare

Pierre Moscovici, un roman la Finantele Frantei

Noul presedinte al Frantei, socialistul Francois Hollande a anuntat componenta primului sau guvern. Condus de premierul Jean-Marc Ayrault, acesta are 34 de membri, fata de cei 32 ai Cabinetului Fillon. Iar Romania poate spune ca are "pile" la Paris, portofoliul Economiei si Finantelor fiind atribuit lui Pierre Moscovici, fostul sef de campanie al lui Hollande care este pe jumatate roman.

In varsta de 54 de ani, Pierre Moscovici este fiul lui Serge Moscovici, un profesor de psihologie sociala care s-a nascut la Braila, intr-o familie de evrei, in 1925, si a fost membru in ilegalitate al Partidului Comunist Roman. El a plecat din Romania in Franta in 1948.

Mai mult, seful de campanie al lui Hollande cunoaste foarte bine Romania, fiind raportor al Parlamentului European pentru aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, inainte de 2007. Iar, la un moment dat, Moscovici a declarat, chiar in Parlamentul European, ca se simte "pe jumatate roman".

Pierre Moscovici a studiat la ENA - Ecole Nationale D'Administration, scoala de elita a administratiei franceze, unde i-a fost profesor Dominique Strauss-Kahn, fostul sef al FMI, implicat in tumultosul scandal sexual "Carlton". Din 1997 pana in 2002 a fost Ministru pentru Afaceri Europene in guvernul Lionel Jospin. In 2004 a fost ales vicepresedinte al Parlamentului European.

In continuare, fostul premier Laurent Fabius a fost numit ministru de Externe, iar Arnaud Montebourg a primit sarcina reformarii industriei franceze.

De asemenea, un apropiat al presedintelui, Michel Sapin, a preluat portofoliul Muncii in Cabinetul condus de Jean-Marc Ayrault, Jean-Yves Le Drian este ministru al Apararii, iar Manuel Valls, ministru de Interne.

Foto: 24heuresactu.com

VIDEO! Adolescent roman, cautat pentru furt in Marea Britanie... VIDEO! Roman nevinovat, arestat in Italia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x