Antena Căutare

Poeta Mary Oliver, câştigătoare a unui premiu Pulitzer, a murit răpusă de cancer

Poeta Mary Oliver, câştigătoare a unui premiu Pulitzer, a murit răpusă de o formă de cancer, la vârsta de 83 de ani, în locuința ei din Hobe Sound, Florida. 

Poeta Mary Oliver, câştigătoare a unui premiu Pulitzer, a murit răpusă de o formă de cancer, la vârsta de 83 de ani, în locuința ei din Hobe Sound, Florida.

Decesul ei a fost anunțat de Bill Reichblum, executorul literar al poetei. Acesta a precizat că Mary Oliver suferea de limfom.

Autoare a peste 15 colecţii de poezie şi eseuri, Mary Oliver a surprins în scrierile sale dispreţul pentru lăcomie, risipă şi alte crime umane.

Între cărțile de poezie scrise de Mary Oliver se numără: volumele „White Pine", „West Wind" şi antologia „Devotions", care a fost lansată în 2017.

Mary Oliver a câştigat premiul Pulitzer în 1984 pentru volumul „American Primitive" şi premiul National Book în 1992 pentru „New and Selected Poems". În 1998, ea a primit premiul Lannan Lliterary pentru întreaga carieră.

Admiratorii ei erau poeţi precum Stanley Kunitz şi Rita Dove, dar şi politicieni precum Hillary Clinton şi Laura Bush, potrivit News.ro.

Mary Oliver s-a născut în suburbiile din Cleveland şi a îndurat aşa-numitele „disfuncţionalităţi" ale familiei scriind poeme, construind cabane din beţe şi iarbă în pădurile din apropiere.

Poeta a studiat la Universitatea din Ohio şi la Colegiul Vassar, dar nu a absolvit niciodată şi mai târziu a dispreţuit o mare parte din educaţia ei ca fiind „o colecţie prestabilită de certitudini". Ea a predat la Universitatea Case Western Reserve şi la Colegiul Bennington.

Mesaj emoționant al lui Barack Obama pentru Michelle, de ziua de naștere a fostei prime doamne... Veste excelentă! Românii care locuiesc de mai mulți ani în Italia ar putea primi bani de la stat: 780 de euro pe lună...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x