Căutare Live

Polonia - Şcolile, creşele, teatrele, cinematografele, închise timp de 15 zile

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a anunţat miercuri închiderea pentru 15 zile a unităţilor de învăţământ la toate nivelurile, precum şi cele de cultură, cu scopul de a stopa propagarea coronavirusului care a contaminat până în prezent 25 de persoane, scrie AFP.

"Lupta contra răspândirii virusului este o prioritate pentru noi", a declarat jurnaliştilor Mateusz Morawiecki.

Guvernul a decis şi închiderea şcolilor, creşelor, universităţilor, teatrelor, cinematografelor din 12 până în 25 martie.

Totuşi, şcolile şi creşele vor primi copiii joi şi vineri pentru a le acorda părinţilor timp să se organizeze.

"Un apel ferm către cei care nu vor uma cursurile la şcoli şi universităţi: nu este o perioadă de vacanţă, nu există timp liber", a declarat ministrul Sănătăţii Lukasz Szumowski în timpul conferinţei de presă.

"Este vremea carantinei în societate. Este timpul să stăm acasă, izolaţi, încercând să nu-i contaminăm pe alţii", a adăugat el, subliniind "să fim responsabili".

Autorităţile poloneze au interzis şi adunările de masă şi fac controale deja la frontierele cu Germania şi cu Cehia, Ucraina, Belarus, Lituania şi regiunea rusească Kaliningrad.

Sursa : news.ro

Washingtonul îndeamnă Teheranul să elibereze deţinuţii americani în faţa ameninţării epidemiei noului coronavirus... Nici coronavirusul nu scapă de hoții români! Ce i-a dat prin cap unui tâlhar, ca să scape basma curată, este de necrezut...
Parteneri
Dușul fierbine în sezonul rece: de ce este contraindicat
O baie relaxantă este tot ce vizezi, după o zi aglomerată? Avem o veste nu tocmai plăcută pentru tine. Dușul fierbinte în sezonul rece ți-ar putea face mai mult rău decât bine, potrivit informațiilor oferite de medici și specialiști.
Catine.ro
Ultimele știri