Antena Căutare

Premierul israelian Netanyahu a anunţat un plan care acordă granturi guvernamentale tuturor israelienilor, pe fondul nemulţumirilor legate de gestionarea pandemiei

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunţat miercuri un plan care acordă granturi guvernamentale tuturor israelienilor, pe fondul nemulţumirilor în creştere legate de modul în care gestionează criza coronavirusului, care se agravează, transmite Reuters.

Potrivit criticilor, pachetul financiar de 6 miliarde de şekeli (1,75 de miliarde de dolari) este o încercare de creştere a popularităţii premierului, înainte de anunţarea unor noi restricţii.

Plăţile vor varia între 750 de ţekeli (219 dolari) şi până la 3.000 de ţekeli (875 de dolari) pentru familiile cu cel puţin trei copii, a anunţat Netanyahu la televiziune.

Aflat la al cincilea mandat, Netanyahu se luptă cu un al doilea val al epidemiei de coronavirus. Acesta a afirmat într-un discurs că ”face tot posibilul” pentru a evita impunerea unor noi restricţii la nivel naţional şi a negat că noul pachet de sprijin a fost determinat de proteste.

”De ce dăm aceşti bani? Trebuie să punem economia în mişcare”, a spus Netanyahu, cerând guvernului de coaliţie să aprobe plăţile.

”Aceşti bani vor stimula cheltuielile de consum şi angajările”, a mai afirmat premierul.

Guvernul a redeschis şcolile şi multe afaceri în luna mai, ridicând restricţiile care au redus curba infectărilor.

Dar, în condiţiile în care numărul cazurilor noi de Covid-19 depăşeşte 1.000 pe zi, unii experţi în domeniul sănătăţii au spus că relaxarea a avut loc prea devreme.

În timp ce rata şomajului a atins un nivel record de 21%, mii de israelieni au demonstrat sâmbătă la Tel Aviv, cerând măsuri de sprijin economic. Marţi, la Ierusalim, poliţia a folosit tunuri cu apă împotriva miilor de demonstranţi anti-Netanyahu din apropierea locuinţei acestuia.

Un sondaj publicat marţi de institutul independent Israel Democracy Institute arată că numai 29,5% dintre israelieni au încredere în modul în care premierul gestionează criza de sănătate.

Joia trecută, Netanyahu anunţase un nou ajutor pentru lucrătorii independenţi, pe lângă un pachet de 29 de miliarde de dolari promis anterior.

Israelul, care are o populaţie de 9 milioane de persoane, a raportat aproape 44.000 de cazuri de coronavirus şi 375 de decese legate de Covid-19.

Sursa : news.ro

Pompeo: Statele Unite vor restricţiona vizele pentru companii chineze precum Huawei, care sunt acuzate că facilitează în... Un reprezentant al familiei lui George Floyd a dat în judecată oraşul Minneapolis şi patru ofiţeri de poliţie, solicitân...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x